Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neće u istražni zatvor

Sud nije prihvatio prijedlog USKOK-a: Zlatko Pinjuh branit će se sa slobode, određene mu mjere opreza

Sudac istrage osječkog županijskog suda nije prihvatio prijedlog Uskoka za određivanjem istražnog zatvora uhićenom načelniku općine Čeminac Zlatku Pinjuhu, nego je pritvor zamijenio mjerama opreza, doznaje se u petak na tome Sudu.

Sudac istrage ocijenio je da se nisu stekle sve potrebne okolnosti za određivanje istražnog zatvora, posebice što se tiče mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, a u obzir je uzeta i činjenica da je osumnjičenik do sada neosuđivan, rekao je Hini glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Iako je Sud utvrdio kako postoji bojazan od utjecaja na šest svjedoka, vezanih uz rad općine Čeminac, koji trebaju biti ispitani, sudac istrage smatra kako se, umjesto pritvora, to može postići blažom mjerom, odnosno određivanjem mjera opreza.

Stoga je osumnjičenom načelniku zabranjeno približavanje svjedocima na manje od 50 metara, a zabranjeno mu je da ih kontaktira izravno ili posredno, preko drugih osoba. Osumnjičenik je upozoren da će mu u slučaju nepridržavanja mjera, biti određen istražni zatvor, kazao je Rožac.

Dodaje kako je riječ o nepravomoćnom rješenju, na koje postoji pravo žalbe u roku od tri dana, o čemu će u konačnici odlučivati Izvanraspravno vijeće ovoga Suda.

Uskok je prethodno izvijestio kako je pokrenuo istragu protiv načelnika Čeminca Zlatka Pinjuha, dvojice njegovih sinova, zaposlenice općine zadužene za knjigovodstvo te zaručnice njezina sina pod sumnjom da su, na Pinjuhov poticaj, počinili niz malverzacija na štetu te baranjske općine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna popisu nema kraja ''Svjedoči za mene ili ćeš dobiti otkaz'': Otkriveni detalji zbog kojih je uhićen kontroverzni načelnik Čeminca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U PETAK PRED SUCA Ispitan uhićeni načelnik Zlatko Pinjuh, njegov odvjetnik poručio: "Osporio je sve točke optužnice"

Ne navodeći njihove identitete, iz Uskoka su priopćili kako petorku (62-godišnji Zlatko Pinjuh sa sinovima Markom i Ivanom u dobi od 30 i 32 godine te 51-godišnjakinju i 28-godišnjakinju) terete za kaznena djela sprečavanja dokazivanja, zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti te pomaganje u tom kaznenom djelu.

Pročitajte i ovo Pretres kuće Zlatka Pinjuha za što ga se tereti VIDEO Uhićeni kontroverzni načelnik Čeminca i njegovi sinovi: Zlatko Pinjuh u marici odveden na ispitivanje

Načelnik Pinjuh, uz ostalo, je osumnjičen da je kao načelnik Čeminca zatražio od dvoje zaposlenika općine da, kao svjedoci u kaznenom postupku koju se vodi protiv njega, lažno iskazuju u njegovu korist te im je prijetio otkazom ukoliko to ne učine.
Okrivljen je i da sinu Marku i još jednoj osobi, inače zaposlenicima općine i suoptuženicima u kaznenom postupku koji je tada već bio pokrenut, neosnovano isplatio cijelu plaću, da je malverzacije s isplatom plaća činio i za još zaposlenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene