Sućut zbog smrti Josipa Kregara izrazili su predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji sveučilišnog profesora Josipa Kregara, u kojoj stoji: "Poštovana obitelji Kregar, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Josipa Kregara. Kao istaknuti i cijenjeni stručnjak i profesor svoje je znanje, osim studentima na Pravnom fakultetu u Zagrebu, prenosio mnogim mladim naraštajima na europskim i svjetskim sveučilištima.

Vezani članci Rasprava u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika - 1 Benčić Banožiću: "Kako tumačite da je premijeru svejedno, a traži dvotrećinsku većinu?" Tko od političara ide na SP u Kataru? - 1 Hoće li nogomet spojiti Milanovića i Plenkovića? Obojica bi se mogla naći na istoj utakmici, u istoj loži

Kao dekan Pravnog fakulteta te član Rektorskog kolegija pridonio je poboljšanju i jačanju znanstvenog i nastavnog rada fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.

Pamtit ćemo ga i kao zastupnika u Hrvatskom saboru te angažiranog političara i autora zakonskih prijedloga i drugih radova iz područja lokalne uprave i samouprave, borbe protiv korupcije i sukoba interesa te zaštite ljudskih prava.

Molim vas da, uime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti", napisao je premijer.

Nikada nije odustao od borbe za pravednost

Od Josipa Kregara oprostio se putem Facebooka predsjednik Zoran Milanović.

"S tugom sam primio vijest o iznenadnoj smrti Josipa Kregara, izražavam duboku i iskrenu sućut njegovoj obitelji. Kao pravnik i sveučilišni profesor, a pogotovo kao političar i britki analitičar društvenih i političkih događanja naš Josip nikada nije odustao od borbe za pravednost, istinu i transparentnost.

Godine našeg poznanstva uvjerile su me da u toj borbi nije poznavao kompromise, bio je pravnički čvrst u argumentima i ljudski iskren u namjerama. I uz sve što je napravio za svog života, jako će nam nedostajati njegova srčanost kojom je govorio i pisao do zadnjeg dana", napisao je Milanović. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju