Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Treba mijenjati zakon"

Ante Letica o privremenom rješenju za VSOA-u: "Bitno je smanjena operativno-tehnička mogućnost"

Aktualno Galerija Ante Letica, bivši čelnik SOA-e Ante Letica, bivši čelnik SOA-e Foto: DNEVNIK.hr Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 1 Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 2 Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 3 Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Privremeni dogovor oko VSOA-e, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Privremeno rješenje za Vojnu sigurnosno-obavještajnu agenciju je javnosti nepoznat brigadir Ante Kujundžić. Sljedećih mjesec dana vojnu agenciju, u kojoj je i dosad radio, držat će na životu. Ključne ovlasti neće imati, poput traženja tajnih mjera, praćenja, prisluškivanja. U Dnevniku Nove TV ovo rješenje komentirao je dugogodišnji stručnjak u SOA-i Ante Letica.

Pitanje je može li Vojno-obavještajna agencija na ovaj način funkcionirati i koliko dugo.

"Bitno će biti ograničena operativna i operativno tehničke mogućnosti VSOA-e s jedne strane, a s druge strane pitanje je uopće uloge VSOA-e u ovakvoj situaciji, u suradnji i koordinaciji sa stranim obavještajnim službama partnerskih zemalja i u okviru NATO-a. Tako da je bitno smanjena operativno tehnička mogućnost VSOA-e", kazao je Ante Letica.

Je li na Zapadu uopće ovakva situacija uopće moguća, pitao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeziva snimka Užas u dječjem domu na istoku Hrvatske: Dok djeca plaču, odgojiteljica viče - ''Dobit ćeš po pi*ki, začepi gubicu!''

"Ovakva situacija je moguća u onim zemljama, a to su vrlo rijetke zemlje, pored nas još jedna ili dvije zemlje u Europi u kojima je takozvano dvostruko upravljanje službama. To znači da predsjednik države i premijer jednakopravno upravljaju tim službama. Zato mislim da je i pitanje funkcioniranja ovog zakona o sigurnosno obavještajnim službama upitno i da je on završio svoju ulogu i da bi trebalo ići na promjenu zakona. Kakav će taj zakon biti i što će biti u tom zakonu to će odlučiti hrvatska politika", kazao je Letica.

Pročitajte i ovo Maja Đerek i suprug primao prijetnje Splitska pročelnica Đerek prijavila prijetnje: "Lupao je šakama o ulazna vrata. Vidjela sam ga kroz prozor"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene