I dalje traje velika potraga za vozačem kombija koji je prevozeći ilegalne migrante probio čak tri policijske barikade zbog čega je policija zapucala.

Galerija


Maloljetni migranti koji su pri tome ranjeni oporavljaju se u zadarskoj bolnici, a njihove su obitelji smještene u Zadru kako bi mogli biti uz njih. Ostali migranti iz kombija trenutačno su u zagrebačkom hotelu za azilante Porin.

Vezani članci Plenković o pucnjavi pred Vladom Plenković o pucnjavi: "Sve upućuje na to da je ovo zločin individualnog karaktera", Božinović: "Pojačat ćemo mjere" Markov trg i okolne ulice pod opsadom policije - 9 Duge cijevi i specijalci u centru grada, Markov trg i okolne ulice pod opsadom policije

Policija je objavila kako je iste noći još jedan kombi s 11 migranata zaustavljen u Zagrebu. Krijumčar je pokušao pobjeći, no policija ga je uhitila. Riječ je o 47-godišnjaku iz Srbije.

''Meni je poznato to je da se vrši intenzivno traganje za počiniteljem i da se ono vrši u suradnji s policijom iz BiH. Postoji napredak u smislu otkrivanja njegovog identiteta'', rekao je ministra unutarnjih poslova Davor Božinović.

''Stručni tim je jučer cijeli dan na terenu, utvrđuju se sve okolnosti. Naravno da nam je žao što je došlo do ranjavanja djece u ovoj situaciji. Međutim mi moramo aktivno štititi hrvatske granice'', rekao je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije RH.

''To je na kraju krajeva bila tema vijeća za nacionalnu sigurnost početkom tjedna. Aktivirale su se ilegalne rute za migracije, aktivirale su se kriminalne skupine. Smatramo da je to ozbiljan problem. To smo vidjeli na kraju krajeva jučer na terenu, jer vidjeli ste kako su naši policajci morali braniti svoje živote. Nažalost su posljedice bile strašne'', kazao je Daniel Markić, ravnatelj SOA-e.

''Ti pritisci su veliki i zbog toga je izuzetno važno da Hrvatska pokaže da je sposobna i spremna kontrolirati svoju granicu odnosno da može djelovati vrlo učinkovito u onom izazovu koji trenutno prijeti EU, a to je veliki broj ilegalnih migranata s obzirom da su legalne rute zatvorene'', pojašnjava Vlatko Cvrtila, stručnjak za međunarodnu sigurnost.