Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Gordana Križanić izjavila je u petak da u vezi s najnovijim slučajem krijumčarenja ljudi na području Donjeg Srba još nije zaprimila kaznenu prijavu Policijske uprave zadarske protiv počinitelja, koji je i dalje u bijegu.

Galerija


"Za sada nemamo druge informacije, sve je još u okviru policijskih radnji kriminalističkog istraživanja, uključujući i mjere suradnje s policijom BiH", rekla je Križanić i najavila da će kada zaprimi kaznenu prijavu, o tome obavijestiti medije.

Vezani članci Ujak mijenja pelenu Prvi put u životu pokušao promijeniti pelenu, jedva je ostao na nogama Migranti, ilustracija Ministar sigurnosti BiH: "Najmanje 100 tisuća migranata čeka priliku krenuti iz Grčke prema BiH i Hrvatskoj"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je pak, komentirajući slučaj hvatanja ilegalnih migranata na području Donjeg Srba i ranjavanja dvoje djece, izjavio da su policijski službenici postupili opravdano, u skladu sa zakonom, jer su se nalazili u situaciji koja je prijetila njihovim životima, a sukladno pravilima struke i hrvatskim zakonima, u takvim situacijama dopuštena je uporaba vatrenog oružja.

Podsjetimo, u srijedu je policija na području Donjeg Srba, nedaleko od granice s BiH, zaustavila furgon s austrijskim tablicama u kojem je krijumčar prevozio 29 migranata iz Iraka i Afganistana u Hrvatsku.

Među migrantima bilo je i 15-ero djece, a dvoje je 12-godišnjaka u policijskom postupanju ranjeno vatrenim oružjem nakon što vozač nije poslušao tri prethodne naredbe da zaustaviti vozilo. Stao je tek kada je zapucano, iskočio iz vozila i pobjegao.

Kako je za 24 sata potvrdio dr. Edi Karuc iz zadarske Opće bolnice, ranjena djeca, dječak i djevojčica iz Afganistana i Iraka, stabilno su.

"Djevojčica je danas otpuštena iz bolnice, a dječak će biti transportiran u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj jer mu je potreban dugotrajniji oporavak u klinici gdje su liječnici specijalizirani za djecu", rekao je.

Njihove su obitelji smještene u Zadru kako bi mogli biti iz njih. Ostali migranti iz kombija trenutačno su u zagrebačkom hotelu za azilante Porin.

Policija je danas objavila kako je iste noći još jedan kombi s 11 azilanata zaustavljen u Zagrebu. Krijumčar je pokušao pobjeći, no policija ga je uhitila. Riječ je o 47-godišnjaku iz Srbije.