Tri tisuće kilometara, pedesetak gradova, tri biciklista i samo jedan cilj - pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti. Trojica prijatelja biciklom će obići cijelu Hrvatsku i prikupljati novac za bolesnu djecu, a trenutačno su na pola puta do cilja u Kninu.

Galerija Biciklisti u humanitanom pohodu - 3 Biciklisti u humanitanom pohodu - 2 Biciklisti u humanitanom pohodu - 8 +7 Biciklisti u humanitanom pohodu - 7

Na put oko Hrvatske na dva kotača krenuli su prije točno tjedan dana. Ivan Puškarić, Marko Deša i Marko Kos otpedalirat će 3100 kilometara i zaokružiti Hrvatsku na biciklima. A sve kako bi prikupili novac za Udrugu Krijesnica, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Vezani članci Izbjeglice, ilustracija Strašno: Vozio bolesnu djecu iz Ukrajine u bolnicu pa ga zbog cestarine kaznili s 1000 eura Obračun Kakav nokaut! Pokušao kamionom pregaziti biciklista, ovakav rasplet nije očekivao...

„Naporno i teško je, ali s obzirom na priče koje smo čuli putem od roditelja koji su nas dočekali, mislim da je njihova borba i napor puno teži nego naš“, rekao je organizator Ivan Puškarić.

Dečki su na put krenuli iz Jastrebarskog, pa preko Broda na Kupi i Čabra stigli do Savudrije. Uslijedila je turneja po Istri i Kvarneru, a nakon Senja, Zadra, Šibenika, Splita i Makarske išlo se do krajnjeg juga. Pa povratak sjevernije prema Kninu.

„Najteže na putu za sad su bile temperature, iznimno strmi usponi, loša cesta na nekim dijelovima, ali sve u svemu, ne damo se, preostalo je još preko tisuću kilometara, pet dana, i većinu visinaca smo odradili“, objasnio je Puškarić.

Dobrog duha putem ne nedostaje, iako je umor teško ignorirati. Nije ih mazilo ni vrijeme. Od jake bure preko olujnog nevremena. Jede se uz magistralu, a privremeni dom postao im je i kombi u kojem ih vjerno prate logističari Tomislav Kolec i Dražen Buketa.

„Brinemo se o tome da dečkima nakon odrađenog dana nađemo smještaj, da oni imaju što manje razmišljanja o nekakvim stvarima s kojima bi se zamarali“, ističe logističar Dražen Buketa. Njegov kolega Marko Deša ističe kako svakim danom imaju sve više i više snage te je pozvao svih da svojim donacijama uplate u ovu humanitarnu akciju.

Zbog ekstremnih napora iz ekipe je ispao Marko Kos koji je na jednoj od etapa ozlijedio nogu. Ostatak nastavlja svoj plemeniti put prema Slavoniji i sjeveru zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju