Za Osječane nema olakšanja. Posljednje je dane, kako i sami kažu, nemoguće preživjeti.

Galerija


Društvenim mrežama proširila se stravična snimka roja komaraca oko stupa javne rasvjete na Športsko rekreacijskom centru u Višnjevcu. Slična je situacija, tvrde Osječani, posvuda po gradu.

Vezani članci Problemi s komarcima Vapaj iz Slavonije: ''Hoće li nam netko pomoći? Ne izlazimo iz kuće, uđem s kćerkicom u auto, ona ne prestaje vrištati'' Zamagljivanje komaraca, ilustracija (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Počinje zamagljivanje komaraca u Zagrebu: Evo kad će tamaniti krvopije u vašem kvartu

"Ovako je u Višnjevcu dva sata nakon tretiranja komaraca!" napisao je Višnjevčanin, autor videosnimke. Snimka je nastala, kako doznajemo, za vrijeme treninga Ženskog nogometnog kluba Višnjevac, a treninzi nogometašica zbog najezde komaraca otkazani su do daljnjega.

Višnjevčani, ali i Osječani, u komentarima traže odgovornost onih koji su doveli do najezde krvopija zbog kojih, pišu, ne mogu živjeti normalno.

"Odlično su tretirali, tako je i u Čepinu", "Nekog bi trebalo izvesti u šetnjicu pod ovu lampu", "Držim dvoje male djece u kući. Lude oni, ludim ja... svima je tako, kritično", "Problem je što to nije tretiranje, nego mazanje očiju.... Tretiranje komaraca se radi avionom", "Tko mi može objasnit zbog čega je ustvari zabranjeno aviotretiranje te gamadi? Većina ljudi ovdje doživjela je takvo tretiranje... Trčali smo za tim avionima, prolazili kroz te oblake 'dima' kao djeca... I vidite nas – još smo svi tu! Današnja djeca piju rinolane i kojekakve lijekove radi alergijskih reakcija na te ubode, to je kao zdravije?", samo su neki od komentara nezadovoljnih građana.

Zbog invazije komaraca Osječani su najavili prosvjed. Zbog 117 uboda u 15 minuta posebno su ogorčeni stanovnici rubnog dijela grada, koji su okruženi zelenilom, Dravom i Kopačkim ritom.

Osječani već dva mjeseca vode borbu protiv krvopija. Građani Osijeka žale se kako je svake godine isto – dolaskom toplih dana nemoguć je izlazak iz zatvorenog prostora.