Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nanosi se šteta turizmu'

BUZ: 'Pečačenje hotela usred sezone je izvan svake pameti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) ocijenila je kako je današnje zatvaranje hotela u Senju, u jeku turističke sezone, zbog poreznog duga, pokazatelj pravne neuređenosti države, te upozorava kako se time nanosi šteta hrvatskom turizmu.

Da se prema poreznim dužnicima treba odnositi rigorozno jasno je svakoj izvršnoj vlasti u bilo kojoj pravno uređenoj državi, priopćio je BUZ, no ističe kako je pečačenje senjskog hotela punog gostiju, u srcu sezone, 'izvan svake pameti', što potvrđuje da Hrvatska još uvijek nije pravno uređena.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..." Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste"

>>TKO JE OVDJE LUD? Porezna će već danas OTPEČATITI hotel koji su ujutro zatvorili!

Podsjećaju i na nedavno zatvaranje nekih ugostiteljskih objekata uz obalu, prilikom čega su se, kažu, rastjerivali gosti koji su ostali uskraćeni za konzumiranje usluge koju su prethodno uredno platili. 'Ako je turizam još jedina preostala koliko - toliko zdrava grana našeg uništenog gospodarstva, onda takvi potezi u jeku turističke sezone još više dobivaju na svojoj težini', napominju iz BUZ-a.

>>Tema dana: Kako komentirate odluku poreznih inspektora da zatvore hotel?

Upozoravaju da takvim ponašanjem inspektori porezne uprave nanose 'veliku ljagu i nenadoknadivu štetu' hrvatskom turizmu.

Područni ured Porezne uprave u Gospiću danas je zbog poreznog duga od 880.000 kuna zapečatio Hotel Libra u Senju, koji posluje u sklopu tvrtke Mališa d.o.o. Odvjetnik i opunomoćenik te tvrtke Velimir Došen kasnije je najavio da će hotel već danas biti otpečaćen i nastaviti s radom. U međuvremenu je većina od ukupno 66 gostiju napustila hotel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene