Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušaj krijumčarenja

Gumenim čamcem preko Save: Policija zaustavila osmorku u ilegalnom pokušaju ulaska u Hrvatsku, jedan otplivao natrag

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osam državljana Afganistana pokušalo je u subotu ilegalno ući u Hrvatsku u gumenom čamcu.

Interventna policija je u subotu zaustavila pokušaj krijumčarenja osoba iz BiH preko rijeke Save. Riječ je o osam muškaraca iz Afganistana koji su gumenim čamcem pokušali ući u Hrvatsku na području općine Vrbje.

Pročitajte i ovo Ike Ekweremadu Jeziva trgovina Osuđeni nigerijski senator i njegova supruga: Prokrijumčarili siromašnog mladića u London da mu uzmu bubreg, on nije znao što mu se sprema

Po pristanku čamca su ugledali policajce, a dva muškarca su pokušala pobjeći. Jedan je pokušao otplivati prema BiH, a drugog su ubrzo uhvatili i priveli u postaju u Staroj Gradiški.

Policija je utvrdila da je brodom upravljao 23-godišnji Afganistanac koji će zbog kaznenog djela biti predan pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Pakistanac koji je ilegalno ušao u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti četvero Kineza

"Prema stranim državljanima kojima je isti pomogao u nezakonitom prelasku državne granice, provesti će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima", potvrdili su iz PU brodsko-posavske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene