Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarenje ljudi

Mladi Poljak u Hrvatskoj švercao Iračane: Policija objavila detalje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivana Nobilo i Damir Zurub / CROPIX
Na autocesti Rijeka – Zagreb policija je uhvatila mladog Poljaka koji je krijumčario ljude.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim poljskim državljaninom.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 SIGURNOST I DOSTOJANSTVO Prije 16 godina u Hrvatskoj je prvi put priznato pravo na azil: Gdje smo danas u ''tvrđavi Europi'' i jesmo li zaboravili ljudima biti ljudi?

Naime, policajci su na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, u petak oko 21:15 zaustavili osobno vozilo marke Dacia, daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao osumnjičenik, dok se u vozilu nalazilo šest državljana Iraka, objavila je policija.

Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o tražiteljima međunarodne zaštite, nakon čega su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve ih je više Policija dnevno uhvati i po tri švercera migranata: Naplaćuju stotine eura po osobi, organizatore ni ne upoznaju

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene