Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči 20. rođendana HV-a

Stradali Marko Pavković promaknut u čin bojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satnik Marko Pavković, uoči 20. rođendana Hrvatske vojske, ima posebnog razloga za slavlje, promaknut je u čin bojnika.

Vraćajući se iz misije iz Afganistana prije više od godinu dana Pavković je, podsjećamo, u stravičnoj nesreći izgubio obje potkoljenice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ceremonija posmrtnog uvrštenja General Gordan Čačić uvrstit će se u Dvoranu slavnih Slika nije dostupna Tužba Ustavnom sudu Glavaš tuži: Josipović mi je uzeo čin jer mrzi vrijeme stvaranja države

>> Godinu dana uvjetno: Satnik Pavković suca molio za blagu kaznu

Sada je na rehabilitaciji i uz pomoć proteze pokušava se vratiti u normalan život. Njegova sudbina dirnula je cijelu Hrvatsku zbog želje za životom i oprosta ženi zbog koje je postao invalid.

'Biti časnik Hrvatske vojske nije mala stvar, to je zasluga moga dosadašnjeg rada, obrazovao sam se, školovao, ovo je samo kruna nečega', rekao je bojnik Pavković. Uvjete je odavno ispunio, kaže više puta odlikovani bivši pripadnik Tigrova.

'Da li je netko odlučivao oko toga da se ipak radi o 'Marku Pavkoviću', čisto sumnjam', rekao je Pavković. Prije nešto više od godinu dana teško je stradao u stravičnoj prometnoj nesreći, nakon povratka iz misije u Afganistanu. Ostao je bez obje noge. Profesorica, koja je sve skrivila, kažnjena je uvjetno.

'Njoj je teško, ja to razumijem', rekao je. On razumijevanja, ali i zahvalnosti ima i previše. Ministarstvu obrane, vratio je stan, koji je dobio na korištenje. Nije imao novca da stambene kvadrate, prilagodi svojim potrebama. Ali od svojih planova ne odustaje.

Pavković: Ja sam isto stvarao tu Hrvatsku vojsku

'Ili ću izgraditi sebi rampu na stubištu ili lift na balkonu. Postoje neke opcije koje bi mi to mogle riješiti na duže', rekao je bojnik Pavković. Oporavak mu je na prvom mjestu. Svakodnevno vježba, čekajući popravak proteza s kojima je napravio prve korake. Jednog će se dana, vjeruje, vratiti na svoje staro radno mjesto. Više od toga, htio bi ovaj vikend odšetati na veliku vojnu smotru.

'Želim biti dio one mase ljudi koja će bit sa strane i uživati u onome što je iza njeha. Ja sam isto stvarao tu Hrvatsku vojsku', rekao je. Želja mu je prošle godine, ostala neispunjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene