Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba Ustavnom sudu

Glavaš tuži: Josipović mi je uzeo čin jer mrzi vrijeme stvaranja države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš podnio je tužbu Ustavnom sudu RH i Upravnom sudu RH.

Bivši saborski zastupnik izvijestio je da je podnio tužbu Ustavnom sudu RH i Upravnom sudu RH protiv odluke hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da mu oduzme čin generala bojnika. 'Tom odlukom su mi više nego očito povrijeđena prava i slobode čovjeka i građanina zaštićena Ustavom RH', ocijenio je u priopćenju Glavaš, koji je u pritvoru u Sarajevu. Glavaš smatra da je Josipović tu odluku donio, kako je kazao, 'motiviran ideološkom i političkom isključivošću, zaslijepljenošću i mržnjom prema svemu što ga podsjeća na slavna Tuđmanova vremena stvaranja hrvatske države'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smatra da je ta odluka nezakonita Norac tuži Josipovića zbog oduzimanja čina Slika nije dostupna Glavaš ostao bez odličja Ima li Josipović zakonsku osnovu da oduzme Glavašu čin?

Po njegovim riječima, time je Josipović prekršio Ustav RH, Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, Zakon o obrani, Zakon o službi u Oružanim snagama, Pravilnik o postupku za dodjelu činova i promaknuća u vojnih osoba u činove te Kazneni zakon. Tu odluku Glavač naziva klasičnim politikantskim diskriminatorskim činom, 'usmjerenim na neuspjeli pokušaj njegove moralne i političke diskriminacije'.

>> Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja

Predsjednik Josipović je Glavašu u rujnu oduzeo čin zbog presude Vrhovnog suda RH kojom mu je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora od osam godina, a oduzeo mu je i odlikovanja Republike Hrvatske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene