Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tragično preminuli general bojnik Gordan Čačić sutra će biti uvršten u Dvoranu slavnih međunarodnih polaznika američkog National Defense University u Washingtonu, najavljeno je danas iz Ministarstva obrane.


Tom prigodom državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović, u sklopu posjeta Washingtonu, nazočit će ceremoniji posmrtnog uvrštenja general bojnika Gordana Čačića u Dvoranu slavnih međunarodnih polaznika na američkom National Defense University u Washingtonu koji je bio i polaznik Škole nacionalne sigurnosti na tom sveučilištu 2000./2001. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Trebali smo razmjenjivati božićne čestitke' Slika nije dostupna Za Čačićevu smrt nije kriv talijanski skijaš?

>> Pokopan Gordan Čačić

U sklopu posjeta Washingtonu predviđeni su susreti državnog tajnika Šimunovića s pomoćnikom američkog ministra obrane za međunarodne sigurnosne poslove Alexanderom Wershbowom, te u State Departmentu s pomoćnikom državnog tajnika za političko-vojna pitanja Andrewom J. Shapirom, prvim zamjenikom pomoćnika državnog tajnika za jugoistočnu Europu Thomasom M. Countrymanom i s posebnim predstavnikom za Afganistan i Pakistan Marcom Grossmanom, priopćeno je iz MORH-a.General bojnik Gordan Čačić, veteran je Domovinskog rata, a preminuo je 20. prosinca 2008. od posljedica teške nesreće koja se dogodila na skijaškoj stazi kod Cortine d'Ampezzo u Italiji.

Bio je jedan od utemeljitelja samostalne podsusedske satnije, jedne od prvih dragovoljačkih postrojbi osnovane 9. rujna 1990. godine, u kojoj je obnašao dužnost zamjenika zapovjednika. U svojoj bogatoj vojničkoj karijeri, obnašao je brojne zapovjedne dužnosti - od zapovjednika Prvog hrvatskog gardijskog zdruga, zapovjednika Obavještajne brigade, načelnika Uprave za obavještajne poslove GS OS RH, ravnatelja VSOA, do posljednje dužnosti državnog tajnika Ministarstva obrane.

Za osobni doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata Gordan Čačić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljama Bljesak i Oluja. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju