Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovjek s velikim srcem

Godinu dana uvjetno: Satnik Pavković suca molio za blagu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satnik Marko Pavković, koji je prije pola godine u stravičnoj prometnoj nesreći izgubio obje noge u potkoljenici, još je jednom pokazao svoje veliko srce.

Došavši na suđenje profesorici Bernardini Petrović (45), suca Marijana Bertalaniča, taj je čovjek zamolio da je ne šalje u zatvor. 'Ne bih volio da gospođa Petrović, sada moja prijateljica, završi u zatvoru', rekao je sudu satnik Pavković, piše Večernji list. Njegova humanost, veliko srce i spremnost na bezuvjetan oprost profesorici oduzimaju dah, a tako je bilo i u sudnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjereno, 17.06. u 21.05 Pavković: Nisam popustio ništa, samo sam jači Slika nije dostupna Onoj koja mu je oduzela noge 'Vidjet ćete me uskoro na kavici na špici'

>> Pavković: Nisam popustio ništa, samo sam jači

Petrović je pred sucem priznala svoju krivnju. 'Da. Smatram se krivom i preuzimam punu odgovornost za ono što se dogodilo. Želim reći da mi je jako žao što sam satniku Pavkoviću nanijela emocionalne i tjelesne ozljede. On zna koliko mi je žao zbog svega što se dogodilo', rekla je na rubu suza Petrović, koja nikad prije nije kažnjavana zbog prometnih prekršaja. Podsjetimo, ona je na Pavkovića, koji je mijenjao probušenu gumu na svojem automobilu naletjela prije pola godine u ponoć, na Aveniji V. Holjevca, a pritom je imala 1,97 promila alkohola u krvi.

Sud joj je odredio uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine te joj je oduzeta i vozačka dozvola na 20 mjeseci, zbog vožnje u pijanom stanju.

Koliko je profesorici s Filozofskog fakulteta važan oprost satnika Pavkovića, toliko je njemu važna i njezina briga. Jedno drugome, zajedno s obiteljima i prijateljima, pomogli su u nadvladavanju tragedije. 'Jako mi puno znači, viđamo se, puno razgovaramo, svaki vikend mi dolazi u posjet, skuha mi ručak. Bilo bi mi teško da ode u zatvor', rekao je sucu Pavković. On se nada, a za to ima i usmena jamstva, kako će se nakon rehabilitacije vratiti u vojnu službu. Takvog čovjeka, malo tko može odbiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene