Članovi Nacionalnog stožera komentirali su izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je u intervjuu za Dnevnik Nove TV rekao da bi on cjepivo, kad bi bilo dostupno, kupio i od čečenske mafije.


''Ja bih kupio cjepivo i od čečenske mafije, ako je dostupno. Baš tako, karikiram. Naravno da ga nema ni Rusija. Ali da se radi o mojim građanima, kakav Bruxelles... Kao i s migrantima, radiš o svojim interesima. Cjepivo nam treba sada'', rekao je u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV predsjednik Zoran Milanović.

Vezani članci Bivši predsjednik Perua Martin Vizcarra Bivšem predsjedniku države i dvjema ministricama zabranili javnu dužnost jer su primili cjepivo preko reda Gordan Grlić Radman Hrvatska će Bosni i Hercegovini donirati cjepivo protiv koronavirusa: ''To je ispravan potez''

Tu su njegovu izjavu danas komentirali načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović i ministar zdravstva Vili Beroš.

Božinović kaže da je njegovu izjavu teško komentirati. Objasnio je da za odobrenje cjepiva postoji procedura. ''Naravno, kad se pojave određeni problemi, gledaju se i druge mogućnosti. U tom slučaju ćemo razgovarati s onima koji proizvode cjepiva'', rekao je.

Beroš smatra da je riječ o figurativnoj izjavi. ''Ne vjerujem da je mislio da bi se od mafije moglo bilo što kupiti, s obzirom na to da mafija ne posluje legitimno i legalno. Zadatak Vlade je legalno nabaviti cjepivo'', kaže.

Dodao je da je Svjetska zdravstvena organizacije (WHO) upozorila na to da se zbog nestašice cjepiva ''nudi lažno cjepivo, neprovjereno cjepivo''.

''OLAF, Europska agencija za sprječavanje prevara, ukazao je na sličnu mogućnost. Kada razmišljamo o takvim opcijama, one trebaju biti legalne i transparentne'', poručio je ministar.