Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv ćirilice

VIDEO Stožeraši, uz podršku Ćire Blaževića, predali potpise u Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Saboru predali su više od 632.000 prikupljenih potpisa potpore za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je predstavnike inicijative za referendum o upotrebi manjinskog jezika i pisma u svom uredu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dovoljno Stožer prikupio 650.000 potpisa za referendum o ćirilici Slika nije dostupna Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Stožer: Problemi se mogu riješiti razgovorom s manjinama i obostranim razumijevanjem

Tom su prilikom predstavnici inicijative, odnosno Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u Sabor donijeli prikupljene potpise građana koji traže raspisivanje referenduma.

Lesar Ustavnom sudu: Očitujte se o referendumu o ćirilici!

Prikupili su više od 632.000 potpisa potpore za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma.

Oko 300 simpatizera Stožera okupilo se u 9.30 sati ispred spomenika banu Josipu Jelačiću na središnjem zagrebačkom trgu, odakle su u povorci krenuli prema Saboru. Skandirali su 'Hrvatska, Hrvatska' i 'Vukovar, Vukovar'.

Građani koji su pratili pripadnike Stožera nosili su različite transparente među kojima i 'Narod odlučuje', 'Niste nezamjenjivi', 'Da ste htjeli čuti žrtve rata, ne bi bilo referenduma'. Podršku im je došao dati Miroslav Blažević.

Leko je primio potpise i rekao da je procedura za raspisivanje referenduma napisana u Ustavu te da će je Sabor poštovati. Nakon što je izašao van, predsjednik Stožera Tomislav Jović, rekao je okupljenima da su potpisi predani i da se civilizirano raziđu u miru. (I.D. / V.Đ. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene