Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko dana prije izbora

Stotinjak SDP-ovaca okrenulo leđa stranci, najavili priklanjanje Bandiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo nekoliko dana prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Zagreba stotinjak članova SDP-a najavilo je istupanje iz stranke i priklanjanje Milanu Bandiću. Reagirao je šef gradske organizacije SDP-a Davor Bernardić.

Sto članova zagrebačkog SDP-a iz Brezovice vratit će gradskoj organizaciji članske iskaznice i zatražiti od gradonačelnika Milana Bandića da ih primi u svoje redove. Odluku su donijeli na blagdan Tijelovo i to samo tri dana uoči finala utrke za mjesto gradonačelnika metropole.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Slika nije dostupna Kandidatura SDP predložio Ostojića za gradonačelnika Zagreba!

Objašnjavaju je nezainteresiranošću dosadašnje SDP-ove većine u Gradskoj skupštini, njihova kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića i predsjednika GO SDP Davora Bernardića da učine nešto za rubne gradske četvrti.

>> Bandić: Ako je Milanović mislio na kampanju SDP-a u Zagrebu, slažem se s njim

Spominju i lošu situaciju u stranci na državnoj razini. 'Mislim da nemamo što tražiti u toj stranci više i iz tog razloga smo donijeli odluku da iz nje istupimo i damo podršku gradonačelniku Milanu Bandiću koji nas posjećuje i dva puta tjedno, za razliku od SDP ovog kandidata', kazao je Stjepan Cerovski, nositelj SDP-ove liste u Brezovici u kojoj je stranka osigurala dva vijećnika u Vijeću gradske četvrti te još jednog u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika.

Svoje mandate će zadržati kao nezavisni kandidati. Za sada je iz stranke istupilo njih 25, a očekuje se da će to napraviti njih ukupno sto. No, tu neće stati. 'Koliko nam je poznato i u drugim gradskim četvrtima šarolika je situacija. Ima sve više onih koji žele napustiti stranku i prijeći gradonačelniku Milanu Bandiću', kazao je sada bivši SDP-ovac i vijećnik Marijan Vlašec.

Iako se već duže vrijeme govori o rošadama i kadroviranju zbog loših rezultata SDP, ovo su prvi službeni prebjezi SDP-ovaca nakon izbora.

Bernardić: To je mala skupina nezadovoljnika kojoj su privatni interesi ispred interesa građana

Predsjednik zagrebačkog gradskog odbora SDP-a Davor Bernardić danas je poslao priopćenje u kojemu tvrdi da je istupanje članova iz stranke 'potez male skupine nezadovoljnika koji je rezultat stavljanja privatnih interesa ispred interesa građana'.

'SDP je demokratska stranka u koju se nitko nije učlanjivao pod prisilom, što se posebno odnosi na sedam tisuća članova zagrebačkog SDP-a. No, s vremenom se ipak ispostavi da je nekima privatni interes bio ispred interesa građana koji su im dali svoje povjerenje i zbog kojih u SDP-u i djeluju', stoji u Bernardićevu priopćenju.

'Bilo bi pošteno da su smogli hrabrosti to javno reći prije izbora 19. svibnja. Krađa ili kupovina mandata te političko uhljebljavanje su model po kojem ne bi smjela funkcionirati niti jedna stranka, neovisna politička opcija, a posebno ne Grad Zagreb', dodao je Bernardić, napominjući kako je ovdje riječ o vrlo maloj, usamljenoj skupini ljudi koji su stranci okrenuli leđa u samoj završnici izborne kampanje.

Ponovio je da su ovi lokalni izbori iznimno važni jer predstavljaju priliku za promjenu modela vladanja u Zagrebu, te pozvao birače da u nedjelju 2. lipnja u što većem broju izađu na birališta i svoj glas daju kandidatu za gradonačelnika Rajku Ostojiću. (D.M./Agencija VLM/Hina)

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene