Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A gdje su ostala brodogradilišta

U Uljanik smo "bacili" 4,5 mlrd. kuna. Umjesto toga mogli smo kupiti avione, sagraditi Pelješki most ili svakoj bebi dati 120.000 kuna

Mislav Bago ispred slike aviona
Mislav Bago ispred slike aviona DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uljanik Uljanik Foto: Dnevnik Nove TV Mislav Bago ispred slike aviona Mislav Bago ispred slike aviona Foto: DNEVNIK.hr +0 Uljanik Galerija 1/3 >>
Uljanik d.d. ide u likvidaciju, odlučio je Trgovački sud u Pazinu. U propalu firmu porezni obveznici dosad su kroz razna jamstva uložili 4,5 milijardi kuna.

Spašavanje Uljanika nije uspjelo, porezni obveznici ove zemlje milijarde su doslovno bacili u more. Radi se o 4,5 milijardi kuna. Možda će biti jasnije ako kažemo da je svaki građanin ove zemlje za bezuspješno spašavanje Uljanika dao 1090 kuna. Svakog radnika Uljanik je stajao 2890 kuna. Svakoj novorođenoj bebi mogli smo pod jastuk dati 120.710 kuna.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

Što se još moglo s tim novcem? Mogli su se izgraditi Pelješki most i sve pristupne ceste, baš kao i Splitska obilaznica koja se sanja već nekoliko desetljeća. Ona bi povezala Trogir i Omiš te smanjila nesnosne ljetne gužve.

Da se novac nije bacao u Uljanik, moglo se izgraditi i 10.000 POS-ovih stanova. A ministar Damir Krstičević mogao je kupiti eskadrilu polovnih aviona F16.

Moglo se uložiti i u obrazovanje. Svi osnovnoškolci u školu bi išli u jednoj smjeni. Ili bismo 25 godina imali besplatne udžbenike za osnovnu školu. I na kraju, ne manje bitno, moglo se izgraditi 90 srednjih škola.

Govorimo o Uljaniku i 4,5 milijarde kuna. A što mislite što bi se moglo izgraditi s više od 30 milijardi kuna koliko se dosad utrošilo u sanaciju brodogradnje? 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene