Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Što donosimo Europi: Pekmez i loza hrvatski brend, pršut i kulen izvorno hrvatski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ulaska u Uniju hrvatski građani svojim će znanjem i sposobnostima moći konkurirati za posao u svim državama članicama, a studenti studirati na bilo kojem europskom sveučilištu.

'Svi ovi procesi na svim područjima života su nepovratni i bez sumnje za dobrobit građana i građanki', rekla je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Ilustracija I to je moguće Netko u Bjelovaru nije pogodio niti jedan broj, ali listić mu je ipak donio popriličan iznos Listići Razlog za veselje Pogođen Eurojackpot od 63 milijuna eura! Pogledajte gdje živi sretni dobitnik

Vinogradari dobivaju 10 milijuna eura na godinu, a dio državnih poticaja, poput onog za šećernu repu i mliječne krave, ostaje u prve 3 godine članstva. Hrvatski proizvodi konkuriraju na velikom tržištu. Definitivan bum bit će naš pekmez koji dosad nije bio na tržištu Europske unije. Zaštićeni oznakom tradicijskih proizvoda na EU tržište idu istarski pršut, vina opolo plavac i samoborski bermet te šljivovica, travarica, loza, pelinkovac i zadarski maraskino.

Za ribarstvo Hrvatska će dobiti godišnje 30 milijuna eura. Neće se više smjeti loviti određene vrste ribe ispod 20 cm. Do 2014. neće biti zabrana za kočarenje. Kupljenu robu više neće trebati skrivati od carinika. Ukinut će se nulta stopa PDV-a na kruh, mlijeko, knjige. Prag za ulazak u sustav PDV-a 35 tisuća eura. Do 2014 biti ćemo bez PDV-a na građevinsko zemljište



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene