Obavijesti Video Pretražite Navigacija
isključivo politička odluka

Evo što bismo sve mogli sa 7,5 milijardi kuna za spašavanje Uljanika

Informatička učionica (Foto: Dnevnik.hr)
Informatička učionica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dalibor Špadina u dječjem parku (Foto: Dnevnik.hr) Dalibor Špadina u dječjem parku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Bolnica Sveti Duh (Foto: Dnevnik.hr) Bolnica Sveti Duh (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Informatička učionica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ministar gospodarstva naglasio je da će spašavanje Uljanika biti isključivo politička odluka, a ta odluka teška je oko 7,5 milijardi kuna poreznih obveznika.

S obzirom na to da u Hrvatskoj novca nedostaje gdje god se čovjek okrene, od bolnica, vrtića i škola do demografije, izračunali smo što bi se sve moglo kupiti za taj novac kada bi se donijela drugačija politička odluka.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

U više od 100 općina i gradova u Hrvatskoj nema vrtića. Kada bi 7,5 milijardi kuna odlučili potrošiti na izgradnju vrtića, mogli bi ih izgraditi gotovo dvije stotine.

U škole se za učenike petog i šestog razreda tek uvodi obvezna informatika, a opremanje jedne informatičke učionice stoji i do 260 tisuća kuna. Umjesto spašavanja Uljanika, moglo bi se opremiti 28 tisuća informatičkih učionica.

Zdravstvo grca u dugovima od 8 milijardi kuna, bolnicama nedostaje i liječnika i opreme, a vječne su samo liste čekanja. Najskuplji uređaj za magnetsku rezonanciju stoji oko 11 milijuna kuna. Njih 660 se može kupiti za cijenu Uljanika.

Medicinske opreme nedostaje i domovima zdravlja. Tragedijom obilježen Dom zdravlja u Metkoviću nije imao života vrijedan uređaj koji stoji oko 10 tisuća kuna. Mogli bi ih kupiti 740 tisuća.

Demografija i iseljavanje su među najvećim hrvatskim problemima, a kada bi se 7 i pol milijardi kuna podijelio s brojem novorođene djece, svako bi od države moglo dobiti 200 tisuća umjesto sadašnjih dvije tisuće i tristo kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene