Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLENKOVIĆEVA KRIŽALJKA

Tko će biti dio moguće rekonstrukcije Vlade? Gotovo svakog ministra prate problemi

Aktualno Galerija Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 1 Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 3 Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 3 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 2 Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 4 Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Videozid: Rekonstrukcija Vlade - 5 Galerija 1/8 >>
Ako se premijer odluči na širu rekonstrukciju Vlade, nije teško pretpostaviti koja su imena u igri.

Zasad je jasno samo da će Darka Horvata do imenovanja novog ministra ili ministrice zamijeniti državna tajnica iz ministarstva, Dunja Magaš. U potencijalnom problemu su i drugi članovi Vlade, iako ne u istoj mjeri.

U najgoroj situaciji je Boris Milošević: potpredsjednik Vlade obuhvaćen je istragom, spominje se u nezgodnom kontekstu u porukama koje češljaju istražitelji. Mandat je premijeru dao na raspolaganje, malo je vjerojatno da će se još dugo zadržati u Vladi.

Današnji ministar rada Josip Aladrović nekada je vodio Zavod za mirovinsko osiguranje. Iz USKOK-a je iscurilo da je pod povećalom zbog nezakonitog zapošljavanja u tom Zavodu, odnosno dostavljanja odgovora za pitanja na državnom ispitu. Iako se nagađalo da je i on dio istrage kojom su obuhvaćeni Horvat i Milošević, zasad se čini da je on u nekoj drugoj priči.

Pod upitnikom i drugi ministri

Možda prvi među onima koji nisu obuhvaćeni posljednjom istragom je Tomislav Ćorić. U nezgodnu situaciju doveo ga je Domagoj Validžić, jedan od osumnjičenika u aferi Vjetroelektrane i bivši Ćorićev pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, koji je istražiteljima USKOK-a rekao da je sve za što ga se sumnjiči radio po Ćorićevu nalogu; kao dokaz je istražiteljima dao i nekoliko e-mailova.

Ministar zdravstva Vili Beroš bi, pak, mogao biti politička žrtva pandemije. Početno oduševljenje njegovim imenovanjem zamijenila je velika sumnjičavost javnosti; brojne afere oko softvera za organiziranje cijepljenja te niz drugih problema u zdravstvu odavno već prijete Berošu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus.

Pročitajte i ovo Oleg Butković SAMOKRITIKA JE KLJUČNA Butković o preuzimanju novih resora u rekonstrukciji Vlade: ''Moje intelektualne sposobnosti su srednje razine''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVJEDOKINJE U USKOK-u Objavljeni ključni iskazi protiv Horvata: "Rekla sam da dijeli poticaje mimo pravila. Odgovorio je da je to njegova odluka"

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković od samog početka mandata vuče probleme oko Agencije za plaćanje u poljoprivredi, čijim se mogućim nepravilnostima bavi i OLAF, europski ured za istragu malverzacija u korištenju EU fondova. Dodatna otegotna okolnost je i isplata poticaja za OPG bivšeg ministra Tomislava Tolušića.

Konačno, Mario Banožić ima niz problema u aktualnom resoru te repove koje vuče iz vremena dok je bio ministar državne imovine. No dok god ga snažno napada predsjednik Republike, malo je vjerojatno da će biti smijenjen - Andrej Plenković je već u mnogo navrata pokazao da ne smjenjuje ministre zato što se to od njega očekuje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene