Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON ŠTO JE DAO MANDAT NA RASPOLAGANJE

Napokon se oglasio Milošević: "Uvijek sam postupao u skladu sa zakonom..."

Milošević je stavio mandat na raspolaganje premijeru, otkrio je u ponedjeljak Milorad Pupovac. Potpredsjednik Vlade oglasio se na svojem Facebook profilu.

U subotu je uhićen, sada već bivši, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. Naime, on i ostali osumnjičenici dodjeljivali su novac poduzetnicima "po babi i stričevima", a radi se o 2,6 milijuna kuna. Kriteriji, dakako, nisu postojali.

Među onima koje se tereti za poticanje Horvata da  zloupotrijebi svoj položaj je i Boris Milošević, koji je svoj mandat potpredsjednika Vlade stavio na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću.

I sam Milošević oglasio se danas na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Uvijek sam postupao u skladu sa zakonom, ulažući sav svoj trud i politički rad u borbu protiv diskriminacije koja je nažalost prisutna u našem društvu, na svim područjima, uključujući razvijenost i ekonomsku održivost života na pojedinim područjima RH.

Kao zastupnik, član Vlade i javna osoba, koja bi češće trebala koristiti javnu riječ, opetovano ukazivati i upozoravati na svaki pojedinačni slučaj diskrimimacije, ja u svom političkom djelovanju ipak biram dugotrajniji put promjene sveobuhvatne javne svijesti o nekoj diskriminatornoj praksi ili postupanju.

Pročitajte i ovo Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a NAKON SJEDNICE VRHA HDZ-a Bačić: "Iz institucija cure podaci, očekujemo da DORH to istraži. Ovaj tjedan bit će odluka o novom ministru. Rekonstrukcija Vlade? Nije bilo govora o tome"

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 VELIKA ANALIZA Reporterka Josipa Krajinović o istrazi protiv Darka Horvata i ostalih: Što će biti s Tolušićem i Miloševićem?

U tom smislu sam se bespogovorno borio i borim za prava manjina bez primisli da za sebe ili nekog priskrbim korist, u okviru svojih zakonskih ovlasti i mogućnosti, kao netko tko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu. Kao političar i kao osoba s navedenim uvjerenjima, na taj ću način i nastaviti djelovati.

Potpuno je razumljiv interes javnosti. Primam brojne upite medija, ali ne bih želio komentirati neslužbene i neprovjerene informacije koje se objavljuju."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene