Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i hibridni rat

Stjepan Mesić u intervjuu: "Vladimir Šeks skrivao je punu torbu agenturskih izvještaja i spisa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stjepan Mesić rekao je u intervjuu da je Vladimir Šeks uoči prvih izbora odvjetniku u Zagrebu dostavio veliku torbu punu agenturnih izvještaja. Komentirao je i izjave premijera Plenkovića o hibridnom ratu u Hrvatskoj.

"Vladimir Šeks i ja smo kolege po struci kao pravnici, ali je on mene malo iznenadio. Znalo se da su neki surađivali s UDBA-om. Ja sam u jednom razgovoru s Tuđmanom i Manolićem rekao da ima, prema mojim informacijama, puno onih koji su bili radili za UDBA-u kao doušnici, a sada su se uključili u našu politiku", rekao je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks (Foto: Dnevnik.hr) PLENKOVIĆ SE HVALIO Žestoka paljba po oporbi: "Sve mračne sile u Hrvatskoj su se okupile da sruše HDZ" Slika nije dostupna Intervju bivšeg predsjednika Mesić zbog prijetnji dobio zaštitu, na optužbe odgovara: "Svjedok ne smije biti ni na čijoj strani''

"Tuđman je šutio, a Manolić mi je samo rekao da oni koji su procijenili da će naš pokret uspjeti i da ćemo ostvariti političke ciljeve očekuju za sebe neku korist. Rekao je da oni sada nama koriste jer su hrabri, ali ako ne uspijemo, njima neće biti ništa jer su na zadatku", dodao je Mesić u intervjuu za N1.

Rekao je da ne zna je li Tuđman imao uvid u Šeksovu prošlost te nakon toga ispričao jedan događaj s početka 90-ih.

"Uoči prvih izbora mene je zvao jedan odvjetnik u Zagrebu i rekao mi da mu je Vlado Šeks... ostavio jednu torbu... Ja sam došao do njega i vidio da je to jedna velika torba dupkom puna spisa. Malo smo to prolistali i to su bili sve agenturni izvještaji, i u dijelu o Slavoniji su bili izvještaji o meni, Stipi Jukiću, Dragi Trošelju i još nekima koji smo bili osumnjičeni i osuđeni nakon pada hrvatskog proljeća", rekao je Mesić.

"Pisalo je da smo sigurno nacionalisti, ali ne i šovinisti. Mi smo o tome obavijestili Tuđmana, dali smo mu te izvještaje i pitali se kako je on [Šeks] to našao na kolodvoru u Osijeku i nosio u Zagrebu. Na kraju mu je taj odvjetnik to vratio, ali bez tih agenturnih izvještaja koji su se nas ticali", ispričao je Mesić.

Dodao je da ne zna zašto su ti dokumenti pušteni, ali da oni štete Andreju Plenkoviću. Također, Plenkovićevo spominjanje hibridnog rata nazvao je zanimljivom pojavom. “Hibridnih ratova ima kad su države u pitanju, ali i u prenesenom smislu kada se nekoga napada, a želi se naštetiti nekom drugom. Mislim da je to više unutarstranački rat", komentirao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene