Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve je to konstrukcija'

Mesić o Aferi Patria: Nikad nisam razgovarao s Walterom Wolfom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da je njegovo povezivanje s aferom Patria "konstrukcija" te da nikad nije razgovarao s Patrijinim posrednikom, poduzetnikom Walterom Wolfom.

'Ništa se nije dogodilo. Ništa. To su konstrukcije. Kome idu u korist, ja to ne znam, niti je Walter Wolf nekada bio kod mene. Nikada nije bio. Dakle, s tim ljudima ja nikada nisam razgovarao', rekao je Stjepan Mesić novinarima nakon svečane saborske sjednice u povodu Dana neovisnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stao u Mesićevu obranu General Lucić: Kupnja Patrijinih vozila najuspješniji projekt modernizacije HV-a Slika nije dostupna Optužbe iz Finske Mesić osumnjičen za uzimanje mita od menadžera Patrije?

>> Mesić: Smještaju mi politički protivnici i podzemlje

Tjednik Globus ovaj je tjedan objavio kako je finsko tužiteljstvo potvrdilo kako su Mesić i bivši direktor 'Đure Đakovića' Bartol Jerković osumnjičeni da su od trojice menadžera finske Patrije preko posrednika dogovorili i uzeli mito za svoj angažman u natječaju za nabavku vojnih oklopnih vozila u Hrvatskoj 2007. godine.

>> Slučaj Patria: U tijeku donošenje 'državnoodvjetničke odluke'

To su Globusu potvrdili glavni državni odvjetnik Juka Rappe i glavni inspektor Nacionalnog ureda za istrage Kaj Erik Bjoerkqvist.

Krajem lipnja finsko Državno odvjetništvo podiglo je optužnice protiv direktora Patrie, pod optužbom da su "preko posrednika obećali ili dali mito Mesiću i Jerkoviću kao nagradu za njihovo pogodovanje pri kupnji finskih vozila za Hrvatsku vojsku".

U fokusu tog procesa je prodaja 84 Patrijina oklopna vozila Hrvatskoj za 112 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene