Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvjestilo hrvatsko tužiteljstvo

Slučaj Patria: U tijeku donošenje 'državnoodvjetničke odluke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko tužiteljstvo izvijestilo je da je u tijeku donošenje 'državnoodvjetničke odluke' o slučaju Patria prije koje 'neće davati informacije o tijeku postupanja'.

Nakon napisa da su bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić i bivši direktor 'Đure Đakovića' Bartol Jerković osumnjičeni za primanje mita od menadžera Patrie za svoj angažman u nabavi vojnih vozila 2007. hrvatsko tužiteljstvo izvijestilo je da je u tijeku donošenje 'državnoodvjetničke odluke' prije koje 'neće davati informacije o tijeku postupanja'.

'Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH), a slijedom toga ni Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta kao nadležno državno odvjetništvo, neće davati informacije iz tijeka postupanja, sukladno odredbi o tajnosti iz ugovora o Zajedničkom istražnom timu. O državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena', objavilo je državno odvjetništvo na službenim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Knjiga bivšeg predsjednika Mesić u memoarima piše o Tuđmanu i Šušku na način koji se neće svidjeti svima: "To je obračun s devijacijama bivšeg režima" Stjepan Mesić ODLUČIO EUROPSKI SUD Bivšem predsjedniku Mesiću nije povrijeđeno pravo na čast i ugled

>> Mesić: Smještaju mi politički protivnici i podzemlje

U DORH-u podsjećaju da su ugovor o zajedničkoj istrazi s tužiteljstvima Finske i Austrije potpisali još u lipnju 2010. godine. Nakon što je u siječnju prošle godine zbog sumnje u podmićivanje hrvatskih dužnosnika uhićen bivši direktor Patrie DORH je izvijestio da je od osnivanja zajedničkog istražnog tima održano više koordinacijskih sastanaka na kojima je dogovarano zajedničko postupanje u ovom slučaju, no ni tada nisu željeli davati informacije o radu istražnog tima.

Tjednik Globus koji je objavio da su Mesić i Jerković osumnjičeni u slučaju Patria prenio je i izjavu finskog državnog odvjetnika Juke Rappea da finska pravosudna tijela neće poduzimati nikakve pravne korake protiv hrvatskih državljana, nego da je to dužnost hrvatskog Državnog odvjetništva, dakle glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

'Prema ugovoru o zajedničkom istražnom timu koji su Finska, Austrija i Hrvatska potpisale 2010. državno odvjetništvo svake zemlje treba procesuirati svoje građane za koje je zajednička istraga utvrdila da su sudjelovali u kriminalnim aktivnostima slučaja Patria', prenosi Globus Rappeovu izjavu. Bivši predsjednik Mesić jučer je ocijenio kako su napisi da je osumnjičenik u aferi Patria u ulozi proizvodnje kaosa iza kojeg stoji obavještajno podzemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene