Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahlađenje

Stiže velika promjena vremena! Upaljeni meteoalarmi - past će obilna kiša, moguć je i snijeg

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Još danas, nakon dizanja magle, u većem dijelu dana možemo očekivati suho i pretežno sunčano vrijeme, no uskoro nam slijede nove oborine.

Atmosferska fronta koja bi našu zemlju trebala zahvatiti u petak u danima vikenda donijet će kišu, a u nekim krajevima i snijeg. Uoči ove znatne promjene vremena već večeras polje visokog tlaka zraka posvuda će oslabjeti, a na Jadranu će poslijepodne i osobito navečer jačati južni vjetar i jugo.

Poslijepodne se u četvrtak posvuda očekuje postupan porast naoblake, a zatim kiša - najprije u Gorskom kotaru, Istri i na širem riječkom području. Zapuhat će umjeren jugozapadni, zatim i južni vjetar koji može imati i jake udare. Najviša temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 15 do 18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imao je više od tri metra Farmera napao krokodil: Nećete vjerovati kako se uspio spasiti

U Dalmaciji će u većem dijelu dana pretežno sunčano. Poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak, koji će prema kraju dana okretati na jugo i oštro i sve više jačati. Temperatura će se kretati od 16 do 20 stupnjeva.

Kraj tjedna s obilnom kišom, na moru olujno jugo

U petak i subotu u unutrašnjosti će većinom biti oblačno s kišom. U subotu u gorskim predjelima može pasti i malo snijega. U nedjelju će biti većinom djelomice sunčano sa slabim vjetrom. Posvuda će biti svježije, ponegdje uz maglu, a u nedjelju će ponegdje puhati i slab vjetar.

Pročitajte i ovo Europski SOS za lijekove - 2 Nabava iz zaliha Uvodi se europski SOS za lijekove: "Ako nestane lijeka u Hrvatskoj, on se može proslijediti našoj zemlji"

Pročitajte i ovo Ilustracija odgovor na pitanja biskupa Vatikan: "Transseksualci mogu biti kršteni i biti krsni i vjenčani kumovi"

Na Jadranu će u petak i subotu vremenske prilike biti promjenljive. Lokalno se očekuju obilnija kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u petak, kad će puhati jako i olujno jugo, oštro i jugozapadnjak. Što se tiče vjetra, u subotu će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. U nedjelju ujutro puhat će prolazno umjerena bura, a zatim opet jugo. I na moru će postupno postajati svježije.

Upozorenja za četvrtak i petak

DHMZ je za danas i sutra objavio žuti alarm. Za četvrtak je žutim alarmom označeno područje Like i Gorskog kotara te središnje Hrvatske – karlovačka i zagrebačka regija. Potencijalno opasnim vremenom žutom bojom označeno je i otvoreno more diljem Jadrana.

Za petak je žuto upozorenje rašireno na čitavu obalu - Dalmaciju, Istru i Kvarner. Za gospićku, kninsku, riječku, splitsku te dubrovačku regiju očekuje se obilna kiša s grmljavinskim pljuskovima praćenima vjetrom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene