Obavijesti Video Pretražite Navigacija
diljem zemlje

Dramatična promjena vremena: Stižu veliki pad temperature i snijeg, DHMZ upalio upozorenja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prema trenutačnim vremenskim predviđanjima, stiže dramatična promjena vremena.

Državni hidrometeorološki zavod u detaljnoj vremenskoj prognozi najavio je da od četvrtka stiže promjena vremena, "uz jačanje juga i jugozapadnjaka stižu novi oblaci, a s klimatološkim početkom zime i obilnija oborina". Napisali su da će te oborine do vikenda prijeći u snijeg.

"Izražene oborine koje će već u četvrtak započeti obilnom kišom u Sloveniji te na područjima Istre i Rijeke, zatim Gorskog kotara, Like i središnje Hrvatske, uzrokovat će brze i velike poraste vodostaja na rijekama tih područja (Kupa, Sava, Dobra, Korana, Mrežnica, Glina, Una, Sutla, Krapina...)", najavili su u utorak.

Novije vremenske prognoze najavljuju da će u četvrtak biti iznadprosječno toplo. 

"U četvrtak će s ovom toplom frontom u naše krajeve pritjecati vlažan i sve topliji sredozemni zrak, a s njim će stizati i kišni oblaci, i to najprije na Jadran i u gorsko područje.

U petak slijedi još izraženije strujanje s juga, što će osobito pojačati oborine u gorskom području i posvuda donijeti iznadprosječnu toplinu. U subotu slijedi obrat sa zamjetnim padom temperature i snijegom ne samo u gorju već i u nizinama", najavio je meteorolog Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Danijela Halilović Borba s predrasudama Sa 6 godina shvatila je da je drukčija, ali to je dugo skrivala od svih: "Opsovao mi je mater, ali nešto me drugo najviše zaboljelo"

DHMZ je u četvrtak upalio žuta upozorenja u gotovo svim regijama u zemlji.

Meteoalarm je upaljen za zagrebačku i karlovačku regiju zbog snijega i poledice, gospićku zbog snijega i poledice, kiše i vjetra, riječku zbog kiše i vjetra te preostale regije zbog vjetra.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Žuta upozorenja upaljena su i za petak. a gospićku i riječku regiju zbog kiše i vjetra.

Pročitajte i ovo Screenshot Napad u Jeruzalemu VIDEO Uznemirujuće! Ovo je trenutak u kojem su napadači počeli pucati po autobusnoj stanici: Ubili su troje, ranili šestero ljudi

Zbog vjetra su upaljeni meteoalarmi za splitsku i dubrovačku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

"Zbog nadolazeće promjene vremena, s njom i izraženog zahladnjenja s petka na subotu, preporučuje se svakodnevno praćenje prognoze i upozorenja na mrežnim stranicama DHMZ-a", istaknuli su iz DHMZ-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene