Pripremite se na pravu zimu i snijeg, te iznimno niske temperature. U četvrtak, a onda i sljedećih nekoliko dana stižu nam pravi zimski uvjeti.

Galerija


U četvrtak najprije naoblačenje sa slabim snijegom u gorju, a onda će u noći na petak, pa do subote snijeg padati u većem dijelu unutrašnjosti, čak i u Istri i dalmatinskom zaleđu. Uz snijeg, bit će tu i sjeverca, ali i niskih temperatura, osobito jutarnjih, u nedjelju i nižih od -10.

Vezani članci Čišćenje snijega (Foto: Screenshot/YouTube) Pao s krova zgrade dok je čistio snijeg, prava je sreća da je preživio Polarna zima zahvatila je sjeverne države SAD-a (Foto: APTN) - 3 Panika s druge strane Atlantika, redaju se ozbiljna upozorenja: "Postoji hladnoća, a postoji i HLADNOĆA"

Što se tiče Jadrana, ova promjena donijet će jaku i obilnu kišu, pogotovo na otvorenom moru, u subotu i u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu će osjetno zahladnjeti pa će biti i susnježice i snijega čemu će pomagati i jaka bura koja će nositi snijeg na obalu.

Od četvrtka poslijepodne u gorskoj Hrvatskoj stvarat će se tanji snježni pokrivač koji će uz niske temperature i padanje umjerenog snijega sljedeća dva dana doseći između 30 i čak 50 centimetara.

Što se tiče ostatka unutrašnjosti snijega će biti naravno manje, ali također će se zadržavati na tlu i padati u petak, a u Slavoniji i veći dio subote. Upravo u istočnim krajevima past će ga najviše - oko 20 centimetara možda ponegdje i malo više.

Idući tjedan temperature kako se čini ostaju zimske pa će se ono snijega što padne do nedjelje i zadržati.