Obavijesti Video Pretražite Navigacija
padat će i u Istri

Pripremite se na pravu zimu: Temperature padaju i do -10, očekuje se i do pola metra snijega

Video-zid Ane Bago Tomac o promjeni vremena (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Video-zid Ane Bago Tomac o promjeni vremena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Video-zid Ane Bago Tomac o promjeni vremena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Video-zid Ane Bago Tomac o promjeni vremena (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Video-zid Ane Bago Tomac o promjeni vremena (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Pripremite se na pravu zimu i snijeg, te iznimno niske temperature. U četvrtak, a onda i sljedećih nekoliko dana stižu nam pravi zimski uvjeti.

U četvrtak najprije naoblačenje sa slabim snijegom u gorju, a onda će u noći na petak, pa do subote snijeg padati u većem dijelu unutrašnjosti, čak i u Istri i dalmatinskom zaleđu. Uz snijeg, bit će tu i sjeverca, ali i niskih temperatura, osobito jutarnjih, u nedjelju i nižih od -10.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina"

Što se tiče Jadrana, ova promjena donijet će jaku i obilnu kišu, pogotovo na otvorenom moru, u subotu i u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu će osjetno zahladnjeti pa će biti i susnježice i snijega čemu će pomagati i jaka bura koja će nositi snijeg na obalu.

Od četvrtka poslijepodne u gorskoj Hrvatskoj stvarat će se tanji snježni pokrivač koji će uz niske temperature i padanje umjerenog snijega sljedeća dva dana doseći između 30 i čak 50 centimetara.

Što se tiče ostatka unutrašnjosti snijega će biti naravno manje, ali također će se zadržavati na tlu i padati u petak, a u Slavoniji i veći dio subote. Upravo u istočnim krajevima past će ga najviše - oko 20 centimetara možda ponegdje i malo više.

Idući tjedan temperature kako se čini ostaju zimske pa će se ono snijega što padne do nedjelje i zadržati.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene