Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVIJE FRONTE

Stiže ledeni arktički zrak, pogledajte što će to značiti za neke dijelove Hrvatske

Prvi udar hladnoće stiže u noći s ponedjeljka na utorak (Foto: Severe Weather Europe)
Prvi udar hladnoće stiže u noći s ponedjeljka na utorak (Foto: Severe Weather Europe) Foto: Severe Weather Europe
Sredinom tjedna vrijeme će se malo smiriti, no nova promjena stiže za vikend.

Europu će danas i sutra zahvatiti hladna fronta, koja je u Alpama već donijela i snježne padaline, objavio je meteorološki servis Severe Weather Europe.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Početak listopada označit će prodor arktičkog zraka u središnju i zapadnu Europu, koji će do naših krajeva stići noćas i donijeti jak vjetar u unutrašnjosti i buru na Jadranu te pad temperature.

Meteoalarm je za utorak oglasio i crveni alarm za područje Velebitskog kanala, i to zbog očekivane olujne bure. Sredinom tjedna vrijeme će se malo smiriti, no nova promjena stiže za vikend.

"Ta će druga fronta ponovno donijeti vjetrovito i hladno vrijeme, u višem gorju moguć je i snijeg. Ne očekuju se neke velike količine oborina, ali za deseti mjesec to je u gorju višem od tisuću metara i očekivano", rekla je meteorologinja Nove TV Ana Bago

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene