Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zaboravite kišobrane

Početak tjedna donio veliku promjenu: Stigli snijeg, kiša i niske temperature

Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 5
Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 5 ?itatelj
Aktualno Galerija Snijeg na Sljemenu (Foto: screenshot/livecamcroatia.com) Snijeg na Sljemenu (Foto: screenshot/livecamcroatia.com) Foto: screenshot/livecamcroatia.com Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 5 Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 5 Foto: ?itatelj Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 4 Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 4 Foto: ?itatelj Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 3 Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 3 Foto: ?itatelj +1 Snijeg u mjestu Krasno (Foto: Čitatelj) - 2 Galerija 1/6 >>
Početak tjedna donio je veliku promjenu vremenu - snijeg, kišu, vjetrovito vrijeme i niže temperature.

Kako je već danima i najavljivano, u ponedjeljak je stigla velika promjena vremena i pao je snijeg. Zabijelili su se, između ostalog, Gorski kotar, Pasjak i Sljeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija promjena vremena Snježna bomba približava se Europi, DHMZ upalio meteoalarme za Hrvatsku

U Gorskom kotaru jutros pada snijeg, a nošena vjetrom, ima ga i na širem području Pasjaka. U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, osim u dijelu Baranje. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni.

DHMZ objavio je visine snijega izmjerene u 7 sati ujutro. Na postaji Crni Lug-NP Risnjak izmjerena su ukupno 4 centimetra, u Delnicama 3, na postaji Parg-Čabar 10 centimetara i na postaji RC Puntijarka 4 centimetra snijega.

Pretežno oblačno uz kišu i snijeg

Ponedjeljak će biti pretežno oblačan uz kišu i snijeg. Bit će vjetrovito i osjetno svježije, javlja DHMZ. 

Oborine će mjestimice biti obilne, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom.

U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača. Malo snijega može pasti i u nizinama središnje Hrvatske, a nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu, podno Velebita i posebno Učke.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i južni, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima.

Temperatura zraka kretat će se od 2 do 7, a na Jadranu između 11 i 16 °C.

Što nas čeka u ostatku tjedna?

U utorak će još biti nešto oborina, u gorju i središnjoj Hrvatskoj ponegdje možda malo snijega, drugdje uglavnom kiša.

Zadržat će se oblačno i hladno, od sredine tjedna i više suho. Na Jadranu će također do sredine tjedna biti kiše, ali i jake bure. U četvrtak nas čeka razvedravanje uz sve slabiji vjetar.

Prilagodite vožnju uvjetima na cesti

Zimski su uvjeti na većini cesta, a u većini zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše.U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje. (Hina/Ma.B.).

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene