Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad smo u Dnevniku Nove TV prije nekoliko dana objavili priču da konjima na kojima jašu djeca s motoričkim poteškoćama prijeti glad, pokrenula se prava inicijativa za doniranje sijena, kukuruza i svega što je potrebno da konji prežive zimu.


Teretni vlak stigao je u Šibenik. Pun sijena. Volonteri su zasukali rukave, navukli rukavice… 'Puno, puno znači. Imaju hrane za pola godine', kazala je Ana Grozdanić, volonterka.

Vezani članci Čudovišna hrana Čudovišna hrana: Kombinirali hobotnicu s piletinom i stvorili monstruma iz horora Operacija Pleter Mještanka Banovine ljutita na Pleter: "Rekli su da sve moramo raspodijeliti na 100 porcija. Molila sam Boga da bude dovoljno"

Prijevoznici sijena kamionima također volontiraju. 'Kad je u dobrotvorne svrhe, dobili smo zadatak da to obavimo i to ćemo obaviti kvalitetno', kaže Denis Budimir, vozač kamiona.

Počelo je apelom iz uduge za terapijsko jahanje koja pomaže djeci s motoričkim poteškoćama. 'Konji će morati na klanje u slučaju da ne budu imali hrane', kazala je tad Ljiljana Petrina, iz udruge.

>> Nema hrane za konje koji pomažu djeci u terapijskom jahanju!

Ove su riječi odjeknule diljem Hrvatske. Dragutina Kovačeka iz Ivanovca posebno su potresle. Već sutradan je reagirao. 'Prvo su me dirnula djeca koja su hendikepirana, a onda konji. Kad se spomenulo da će ići na klanje, to me dirnulo i nisam se više mogao suzdržati i morao sam reagirati', rekao je Dragutin.

Djeci koja imaju problem s motorikom, jahanje puno pomaže. Toni danas jaše veselu i situ Ružicu. 'Zahvalila bih se svim donatorima koji nam pomažu', kazala je Mladenka, Tonijeva mama.

Nastavit će jahati Ela, Ana i sva ostala djeca. Zimnica za njihove ljubimce je osigurana. 'To je vrlo rijetko sijeno. Ljudi koji su ga poslali, mogli su ga prodati, unovčiti na tržištu', kazala je Nakić Petrina iz udruge Pegasus. Ali novac nije sve. Pokazali su to dobri ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook