Stevo Culej (Foto: Pixsell, Patrik Macek)
Stevo Culej (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Foto: Pixsell, Patrik Macek

U noći s utorka na srijedu u centru Vinkovaca potuklo se desetak mladića. U tučnjavi je pretučen jedan od mladića, a za cijeli događaj veže se ime Domagoja Culeja, sina HDZ-ova saborskog zastupnika Steve Culeja.


O svemu što se dogodilo oglasio se i sam saborski zastupnik Stevo Culej. Kazao je kako je njegov sin bio prisutan tijekom tučnjave, no u njoj nije sudjelovao.

Vezani članci Bolnica u Dubravi (Foto: Pixsell,Luka Stanzl) Ravnatelj bolnice: Bivši policijski inspektor Leon Lučić nakon tučnjave u teškom je stanju opasnom po život Ilustracija: Thinkstock Mladić iz Vinkovaca oslijepio nakon napada: ''Noću sam u bolnici pokušavao shvatiti što se dogodilo...''

"Moj sin je kroz medije optužen kako je 'udario mladića bocom u glavu pri čemu se ovaj onesvijestio, a nakon toga Culej mlađi nastavio ga je cipelariti'. Na mjestu događanja i prema policijskom saslušanju svjedoka te policijskom izvješću nakon pregledavanja video kamera stoji da moj sin nije imao nikakav kontakt s ozlijeđenim mladićem", dodao je Stevo Culej za DNEVNIK.hr.

"Od policije očekujem da utvrde sve okolnosti samoga događaja. Tvrdim da moj sin tog dečka nije taknuo niti je mog sina itko taknuo. Bio je tamo, naišao je kad je sve već skoro bilo gotovo pa je pokušao rastaviti mladiće koji su se tukli i smiriti situaciju", kazao je Culej. Dodaje kako je sam odvezao sina u vinkovačku policiju kako bi tamo dao iskaz i da je nakon davanja iskaza pušten kući.

"O svemu postoji video zapis koji je u policiji pregledan više puta, a prema kojemu je utvrđeno sve što se tamo dogodilo. Tamo je razvidno da moj sin nije imao nikakav fizički kontakt s oštećenim mladićem. Samim tim, nije osumnjičen nizašto što se dogodilo te večeri", pojasnio je saborski zastupnik Stevo Culej.

Najavio je podnošenje kaznene prijave protiv onih koji su doveli u vezu njegovog sina i pretučenog mladića. "Podnijet ću kaznenu prijavu za uvredu i nanošenje teške duševne boli mojoj obitelji i meni. Ovo nije prvi puta da se na takav način izvrće istina", zaključio je Culej.

Tučnjavu potvrdila policija

Cijeli događaj potvrdila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. U priopćenju koje je poslano piše kako će svi mladići koji su sudjelovali u tučnjavi zaraditi kaznenu prijavu.

"Povodom događaja u kojem je u noći 22. kolovoza, oko 1:30 u centru Vinkovaca izbio fizički sukob između više mlađih osoba te u kojem je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, obavještavamo javnost kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem policija utvrdila identitet sudionika događaja, kao i ulogu pojedinih osoba u događaju.

Sumnja se kako je 19-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede (čl. 119. st.1. Kaznenog zakona) na štetu 21-godišnjaka iz Andrijaševaca te kako je 17-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju (čl. 118. st.1 Kaznenog zakona) na štetu 17-godišnjaka iz Rokovaca.

Policija je utvrdila identitet 13 mlađih osoba koje su se nalazile na mjestu događaja, ispitala ih o okolnostima događaja te protiv njih slijedi kaznena prijava za sudjelovanje u tučnjavi (čl. 122 Kaznenog zakona) redovnim putem. 19-godišnjak i 17-godišnjak bit će privedeni u pritvorsku jedinicu policije uz odgovarajuće kaznene prijave. S ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja", priopćeno je iz policije.

Teško ozlijeđeni mladić pao u komu

Prema podacima koji su bili dostupni nakon tučnjave, teško ozlijeđeni mladić I. M. od ozljeda glave i mnogobrojnih udaraca po tijelu pao je u komu. Jedan od mladića koji je sudjelovao u tučnjavi je iz Jarmine i I. M. se, prema riječima svjedoka, s tim mladićem sukobio i nekoliko dana ranije.

O svemu se oglasio i otac teško pretučenog mladića, koji je kazao kako nije znao za sukobe svojeg sina s nekim iz Jarmine. Kako je rekao, sin mu je na odlasku taj dan kazao da ide s dečkima do grada na piće. Preko poznanika iz policije doznao je o postojanju nadzorne kamere koja je snimila tučnjavu 12 mladića među kojima je, kako je doznao, sin poznatog saborskog zastupnika.