Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ako je tako, to je sramota'

Štednja u čakovečkoj bolnici: Pacijenti sami donose toaletni papir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nosim stricu ručnike jer ih nema u kupaonici, rekao je jedan mladić. Župan Matija Posavec iznenadio se kada je čuo tu informaciju.

Mjere štednje provode se u svim zdravstvenim ustanovama. Istražili smo u Županijskoj bolnici Čakovec štedi li se na štetu građana. Najviše primjedbi odnosi se na - nedostatak WC papira na bolničkim odjelima.

Pročitajte i ovo Provjera novčanica, ilustracija Movie Money Na sjeveru Hrvatske otkrili skupinu koja je krivotvorila novac: Pogledajte kako ustanoviti je li riječ o lažnim eurima Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

'Istina, WC papira nema, štedi se na svemu, pa i na tome. Nosim stricu ručnike jer ih nema u kupaonici', komentira mladić koji je čekao lift.

Zgrada riječke bolnice se raspada: Vlaga na sve strane, sanitarni čvor u rasulu...

Župan Matija Posavec, koji je ovih dana najavio velika ulaganja u čakovečku bolnicu, iznenadio se kad je čuo da u bolnici nema WC papira. 'Ako je to tako, to je sramota! WC papir se mora kupovati, to nije stvar nedostatka novca nego nemara odgovornih na odjelima i uprave. Ako bolnica oskudijeva s WC papirom, to je propust menadžmenta', oštar je Posavec. Međimurska županija ima i Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata, u koje su izabrani Zvonko Huić, Stjepan Marciuš, Mladen Mezga, Alenka Novak i Emil Vibović, koji je i predsjednik.

'Nismo zaprimili primjedbe na nedostatak'

Vibović ističe da od listopada, kad su izabrani, nisu zaprimili primjedbe na nedostatak osnovnih higijenskih potrepština u bolnici. 'Građani su valjda već navikli na to da u bolnicu dolaze s toaletnim papirom, ručnicima i pidžamama. U ova tri mjeseca dobili smo primjedbe na način liječenja i na to što poslije podne nema fizikalne terapije', ističe Vibović.

Virovitički župan najavio tužbu protiv Ostojića: Sanacija bolnice povećala dug za 20 milijuna kuna!

Od 20 milijuna kuna ulaganja u zdravstvo, čak 17,3 milijuna bit će ove godine uloženo u Županijsku bolnicu Čakovec. Za 4,8 milijuna kuna rekonstruirat će se tri operacijske sale, nabavit će se, uz ostalo, tri EKG uređaja za internu, kirurgiju i neurologiju, ultrazvuk za pedijatriju, anesteziološki aparat i henodinaminski monitori za jedinicu intenzivnog liječenja, četiri električna kreveta za koronarnu jedinicu, CTG uređaj za rodilište, klimatizaciju za rodilište i kirurgiju.

Nakon što je poništen postupak javne nabave za nabavku CT uređaja, Ministarstvo zdravlja priprema novi postupak, pa bi toliko priželjkivani CT trebao stići za dva ili tri mjeseca. Zanimljiv je podatak da štedljiva čakovečka bolnica po pacijentu troši samo 7227 kuna, a ona u Vukovaru, na primjer, čak 14.000 kuna! Tijekom sanacije lani je na materijalnim troškovima ušteđeno četiri milijuna kuna. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene