Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Narasli dugovi bolnice

Virovitički župan najavio tužbu protiv Ostojića: Sanacija bolnice povećala dug za 20 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić najavio je kaznenu prijavu protiv ministra zdravlja i sanacijske ravnateljice virovitičke bolnice, a zatražio je i njihove ostavke.

U godinu dana, koliko je virovitička bolnica u rukama sanacijske upraviteljice Marijane Živko, dug im je povećan sa 20 na gotovo 40 milijuna kuna, objavljeno je na portalu virovitičko podravske županije. Razlog sanacije je, pišu, navodno bio loše poslovanje odnosno upravljanje bolnicom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Župan Tomislav Tolušić predviđa da će se, ukoliko ovakva sanacija potraje još dvije godine, dug mogao povećati na 80 milijuna kuna. Stoga je zatražio ostavku ili ministra zdravlja ili sanacijske ravnateljice, najavio kaznenu prijavu protiv Sanacijskog vijeća i sanacijske upraviteljice.

S novcem koji je potrošen na sanaciju banaka moglo se vratiti pola državnog duga

'Opća bolnica Virovitica je u godinu dana napravila duplo veći dug nego što je imala, sa 20 na skoro 40 milijuna kuna. Ili je nesposoban ministar zdravlja ili je nesposobna sanacijska upraviteljica. A što se tiče lošeg stanja u Općoj bolnici Virovitica, kao župan u ime županije, osnivača Opće bolnice Virovitica tražim da netko podnese ostavku ili ministar Ostojić ili sanacijska upraviteljica Živko. Ovom prilikom moram istaći da će Virovitičko-podravska županija, ovaj tjedan, protiv ministra Ostojića, sanacijske upraviteljice Živko i Sanacijskog vijeća podnijeti kaznenu prijavu zbog nesavjesnog poslovanja jer ovim načinom poslovanja za iduće dvije godine dug bolnice popet će se na 80 milijuna kuna', rekao je župan Tolušić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene