Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola demokracije

Stanovnici Spinuta oborili odluku gradskih vlasti: "Bitka je trajala skoro 40 dana", "Pobijeđen je jedan veliki ego. Pobijedio ga je mali Spinut"

Aktualno Galerija Luka Kovač Levantin - 1 Luka Kovač Levantin - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stanovnici Spinuta Stanovnici Spinuta Foto: DNEVNIK.hr Luka Kovač Levantin - 2 Luka Kovač Levantin - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič, reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Jadranka Karaman, stanovnica Spinuta Galerija 1/5 >>
Stanovnici splitske četvrti Spinut ostvarili su veliku pobjedu i uspjeli su poništiti odluku o postavljanju preskontejnera u njihovu kvartu. Priču su od početka pratili reporteri Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan i Mario Jurič.

Mala škola demokracije stigla je iz splitske četvrti Spinut, čiji su stanovnici uspjeli oboriti odluku gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Uporno su ponavljali samo jedno – da u svojem susjedstvu ne žele preskontejnere. Za konačnu pobjedu trebala su im dva prosvjeda, peticija s više od 2000 potpisa te pomoć oporbe u Gradskom vijeću.

O ovoj je temi s predsjednikom kotara Spinut Lukom Kovačem Levantinom razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Jutros je pobjeda u Gradskom vijeću napokon okončana i ja bih zahvalio svim vijećnicima koji su nas podržali i svim stanovnicima Spinuta", rekao je Kovač Levantin.

"Bitka je trajala skoro 40 dana. Bili smo protiv preskontejnera i protiv aktivnosti Čistoće u ovoj sportsko-rekreacijskoj zoni, gdje smo jasno i glasno rekli: 'Ne'", dodao je tijekom razgovora uživo u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Prosvjedna šetnja građana sa Spinuta - 5 Sporan pretovar otpada Održana prosvjedna šetnja u Spinutu, građani odlučno poručili Puljku: "Škovace u našu kuću nećemo"

Pročitajte i ovo Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 5 "Dosta dobri uvjeti za rad" Ništa od dogovora Puljka i predstavnika splitskog Spinuta, jesu li mogući prizori poput onih u Zagrebu?

Također je rekao da su građani ovom odlukom oduševljeni te komentirao izjavu gradonačelnika Puljka da su neki vijećnici huškali stanovnike Spinuta.

"Tko izgubi, ima se pravo ljutiti. On ima svoje, a mi svoje mišljenje i mi smo ga jasno pokazali", rekao je Kovač Levantin.

Jurič je tijekom javljanja razgovarao i s Jadrankom Karaman, stanovnicom Spinuta koja je pokrenula peticiju protiv preskontejnera.

"Pobijeđen je jedan veliki ego. Pobijedio ga je mali Spinut. Svi skupa, svi kao jedno", rekla je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene