Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijes građana

Tenzije na sastanku u Splitu: "Bit će ti jako neugodno kad pustim nešto." Pogledajte na što je Ivošević mislio

Aktualno Galerija Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 2 Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 1 Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 5 Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 3 Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Split: Sukob zbog otpada na Spinutu - 4 Galerija 1/6 >>
Ne stišavaju se reakcije stanovnika splitske četvrt Spinut zbog najave Grada da će na njihovu području biti organizirana pretovarna stanica za otpad.

Nedjeljni skup građana splitske četvrt Spinut okupio je brojne stanovnike, a zaiskrilo je kad je u prostorije kotara ušao dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Građani su se sastali s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, a u međuvremenu je iscurila i jedna glasovna poruka.

Ranije je predsjednik kotara Spinut Luka Kovač Levantin potvrdio da je na sjednici odlučeno da su "protiv postavljanja bilo kakvih kontejnera u sportsko-rekreacijskoj zoni". "Prezentirat ćemo svoje stavove, odnosno stavove građana jer su oni najbitniji u ovoj priči", kazao je Kovač Levantin.

Glasovna poruka podigla dodatne tenzije

"Bit će ti jako neugodno kad pustim nešto", poručio mu je Ivošević na sastanku. A to nešto podiglo je dodatne tenzije.

Radi se o glasovnoj poruci koju je čelnik kotara poslao vijećnici Centra Ani Dorotić Čaljkušić. Novinarima ju je dao sam Ivošević.

"Riješit ćemo to sve sutra. Bit će sve OK. Nepotrebne gluposti koje su došle iz ničega. Sad se 'pasi' pokušavaju uhvatiti na bilo što. Uglavnom gluposti, bezveze", čuje se u poruci.

Jutro kasnije čelnik kotara Luka Kovač Levantin o svemu kaže: "Gradonačelnik je mene nazvao dan prije sjednice u kasnim satima. Rekao je da će sve biti u redu ujutro. Ništa nije bilo u redu ujutro."

Na pitanje tko su psi iz poruke, odgovara kako se radi o provokaciji.

"Bojan provocira. Vidio je kako su građani reagirali na ideju postavljanja ičega u rekreacijskoj zoni. Izvukao je snimku staru četiri ili pet dana u razgovoru s mojom kotarskom vijećnicom, koja je ujedno i gradska vijećnica, a prešutjela je tematiku koja se dogodila na Gradskom vijeću", objasnio je.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević Autogol splitskih vlasti Splićani bijesni zbog stanice za pretovar otpada, a Ivošević poručuje: "Kakva bi bila vlast koja nije u stanju postaviti jedan obični kontejner?"

"Bi li, prijatelju, bi li se Bojan aktivist prije pet godina slagao s ovoliko ljudi? Pljeskao bi, je l' tako? Onaj tip prije pet godina bi ovako pljeskao, sad te politika pojila i to je to", čulo se u nedjelju na prosvjedu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene