Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otočni sabor ih podržao

Ogorčeni otočani pred gradskom upravom: Stanovnici šibenskih otoka nemaju više strpljenja za probleme s prijevozom

Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed otočana s Kaprija i Žirja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Otočani s Kaprija i Žirja prosvjedovali su zbog loših brodskih linija. Nemaju više strpljenja zbog učestalih kvarova i nemogućnosti plovidbe. A javni prijevoz, kažu, samo je kap u moru njihovih problema.

Stali su pred šibensku gradsku upravu i izrazili ogorčenost zbog katamarana kojemu su odredišta njihovi otoci Kaprije i Žirje.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Okidač je posljednja havarija prije 2 tjedna. Otočani kažu kako se brodovi stalno kvare pa ne mogu stići nigdje ne vrijeme.

Koncesionar negira probleme i poručuje da u proteklih 14 mjeseci zbog opravdanih razloga nisu mogli ploviti 16 puta. Problem ne vidi ni Agencija za obalni linijski pomorski promet, koja je izdala koncesiju.

A dok su Žirjani i Kaprijani prosvjedovali u Šibeniku, saborski zastupnici su raspravljali o provedbi Zakona o otocima. ''Sve one ranije subvencije i potpore su zadržane, a s druge strane, ide se s novim mjerama'', kazao je HDZ-ov saborski zastupnik Branko Bačić.

Otočni sabor podržao stanovnike

Otočani pak prstom upiru u svakodnevni život. A problem s brodskom linijom, poručuju stanovnici dvaju šibenskih otoka, samo im dodatno zagorčava uvjete života. Otočni sabor dao je javnu podršku otočanima Kaprija i Žirja. ''Promet i prijevoz su osnovni preduvjeti da bi se bilo što pomaknulo. Dakle, redovne brodske linije, a negdje i luke koje će prihvatiti te brodove. Ako nema adekvatne brodske luke za određen vremenske uvjete, treba napraviti alternativne luke.

Znači, moramo unaprijed predvidjeti promet i prijevoz siguran, a ne da se dogodi da ljudi dođu u Šibenik, nemaju rezervno mjesto, moraju spavati u hotelu ili negdje, ostaju, dakle, bez prenoćišta. To se mora izbjeći. Moramo stvoriti tu sigurnost, pa kada se napravi prijevoz pa onda sve druge infrastrukturne objekte, onda će se moći očekivati i revitalizacija i razvoj otoka'', kazao je Goran Grguričin iz Otočnog sabora Šibensko-kninske županije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene