Stanovnici Blata okupili se na mirnom prosvjedu i položili lampaše na mjesto nesreće u kojoj je poginula šestgodišnja djevojčica.

Galerija


Podsjetimo, do nesreće je došlo nakon što je na djevojčicu naletio vozač pod utjecajem alkohola. Otac stradale djevojčice rekao je da je automobil dojurio bez kočenja.

Vezani članci Prometna nesreća u kojoj je sudjelovao Fabrizio Radin - 1 Otkriveni detalji nesreće istarskog župana: Fabrizio Radin skrivio prometnu u kojoj su ozlijeđene tri osobe Policija, ilustracija U prometnoj nesreći u Rijeci ozlijeđen vozač skutera, bez svijesti prevezen u bolnicu

''Išli smo baciti smeće. Dojurio je bez kočenja, bez ičega, pod utjecajem alkohola. Što da kažem? Ostao sam bez kćeri'', rekao je za Dnevnik Nove TV.

Nakon nesreće su u Blatu postavljeni ležeći policajci. Međutim, prometni stručnjak Rajko Horvat rekao je tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV da oni neće biti dovoljno učinkoviti.

"Na žalost, u Hrvatskoj nema jasno definiranih pravila za postavljanje ovakvih uspornika ili ležećih policajaca, već samo njihov oblik i visina", rekao je. "Usporavaju, ali ne u onoj mjeri u kojoj bi trebalo. U Europi se ovakva rješenje postavljaju samo u naseljima, a ne na prolaznim cestama", dodao je Horvat.