Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

Staničić (HDZ): "Obersnel ili ne zna europske procedure ili obmanjuje građane"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Kristijan Staničić i kandidatkinja na HDZ-ovoj listi za Gradsko vijeće Ivona Milinović ocijenili kako aktualni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ili pokazuje nepoznavanje EU procedura ili obmanjuje građane.

Na taj su način odgovorili na raniju ocjenu SDP-ova gradonačelničkog kandidata i aktualnog gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela da Staničić i njegov tim pokazuju "elementarno nepoznavanje europskih procedura" vezanih uz privlačenje EU fondova te da "lupetaju" o tome.

Pročitajte i ovo Vojko Obersnel i Ivan Jakovčić u Krešendu Krešendo Hrvoja Krešića Iza kulisa politike: "Odnosi s Milanovićem pukli su na maslinovu ulju!" Slika nije dostupna SDP izgubio gradsko vijeće Rijeke Obersnel za Dnevnik Nove TV: ''Gotovo svi ujedinili su se protiv SDP-ove koalicije i mene''

"Obersnel se hvali s 49 milijuna kuna dobivenih za urbanu aglomeraciju Rijeke kao svojim uspjehom, a ti novci dodijeljeni su odlukom Vlade RH te je upućen poziv prema sedam gradova i okolnih područja da se prijave kao aglomeracije za dobijanje iznosa iz EU fonda. Samo Vladi možemo zahvaliti što možemo koristiti taj iznos", istaknula je Milinović.

U drugom slučaju, ostvarenja najvećeg projekta u zemlji financiranog iz EU fondova, gradnje sustava vodovoda i odvodnje s pročišćivačem, ukupne vrijednosti 1,7 milijardi kuna, za kojeg Obersnel navodi da se očekuje odobrenje 1,2 milijardi kuna europskog novca, rekla je da već sedam godina traju pripreme za dobijanje tog novca, a da projekt još nije prošao ni početnu fazu ocjene studije izvedivosti.

Kad se to obavi, slijedi u drugoj fazi mnogo opsežniji postupak ocjene projekta, pa se s vrlo malom vjerojatnošću može očekivati da će se to dovršiti za godinu dana, kad istječe rok, dodala je.

Kristijan Staničić je ustvrdio da Obersnel, kao gradonačelnik, do sad nije pokazao sposobnost da upravlja projektima te da sumnja da će to moći izvesti u ovom slučaju. Izlažući HDZ-ove prijedloge mjera za unapređenje privlačenja EU novca, kazao je da se planira profesionalizacija riječke razvojne agencije Porin, dovođenje stručnih ljudi, potom otvaranje ureda Rijeke i Primorsko-goranske županije u Bruxellesu te poboljšanju suradnje sa županijom i Vladom na području EU fondova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene