Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJEĆANJE NA ŽRTVE

Srpsko narodno vijeće na komemoraciji obitelji Čengić: 30 godina nakon zločina ubojice nedostupne hrvatskom pravosuđu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Delegacija Srpskog narodnog vijeća, Samostalne demokratske srpske stranke SDSS i općine Ervenik položila je vijence za obitelj Čengić, koja je ubijena prije 30 godina.

U Erveniku je u utorak u organizaciji Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Benkovac obilježeno 30 godina od ubojstva obitelji Čengić.

"Uz mještane i članove obitelji Čengić i ove godine delegacija Srpskog narodnog vijeća, Samostalna demokratska srpska stranka SDSS i općine Ervenik položila je vijence za oca Dragu, majku Nevenku i njihovo dvoje malodobne djece Slobodana (11 godina) i Gorana (četiri godine)", priopćili su iz SNV-a.

Početkom 1992. godine pripadnici paravojnih postrojbi “Krajina”, grupe od tridesetak krajinskih milicionera, duže su vrijeme terorizirali nesrpsko stanovništvo na tada okupiranom području Ervenika, pljačkajući i paleći njihove kuće s ciljem njihova trajnog protjerivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BEZ POLITIKE Srpsko narodno vijeće opravdava boravak Pupovca u Banjoj Luci na proslavi tzv. Dana Republike Srpske: "To nije imalo politički karakter"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LITURGIJA U PETRINJI Milošević i Pupovac u obnovljenoj petrinjskoj crkvi Sv. Spiridona čestitali Božić: "Velik dan za Petrinju i njene stanovnike"

"Najveći zločin u tom kraju dogodio se na današnji dan prije 30 godina kada je u zaseoku Šašići kod Ervenika pobijena cijela obitelj Čengić.

Presudom Okružnog suda u Šibeniku i Vrhovnog suda RH od 19. kolovoza 1993. godine, osuđeno je osam okrivljenika, ali samo jedan je bio prisutan tijekom suđenja, dok su ostali osuđeni u odsutnosti, još uvijek nedostupni hrvatskom pravosuđu", navode u SNV-u.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene