Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaključak o suradnji

Srpska manjima iz Hrvatske protiv hrvatske iz Srbije: "Nije bitan rezultat na terenu, pobijedit će suradnja"

Aktualno Galerija Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 1 Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 1 Foto: DNEVNIK.hr Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 3 Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 3 Foto: DNEVNIK.hr Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 2 Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 2 Foto: DNEVNIK.hr Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 4 Utakmica Hrvata iz Srbije, protiv Srba iz Hrvatske - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
U Vukovaru susret predstavnika hrvatske manjine iz Srbije i srpske manjine u Hrvatskoj. Potpisali su Zaključak o zajedničkoj suradnji u području sporta, kulture, obrazovanja, a svoje su Vlade pozvali na intenzivniju prekograničnu suradnju.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić na Bijelom Brdu je posjetila utakmicu između reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije.

"Treći je ovo prijateljski susret dvije manjinske reprezentacije, do sada su uvijek pobjeđivali Hrvati iz Srbije, vidjet ćemo kako će ovaj susret završiti, no bez obzira na rezultat večeras će pobijediti suradnja i to jest poruka iz Bijelog Brda", poručila je.

Na stadionu u Bijelom Brdu okupio se velik broj gledatelja, među njima su predstavnici obje manjine, a na tribinama su i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, te ministri sporta Republike Hrvatske i Srbije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Prespa forumu za dijalog - 1 Prespa forum Milanović oštar: "EU institucije teško su demokratske. Vučić? Nije moj najbolji prijatelj, ali nije ni neprijatelj"

"Sve protječe u jednom fair playu, a dobrom višegodišnjom međusobnom suradnjom danas su se pohvalili predstavnici obje nacionalne manjine. Rekli su da toliko dobro surađuju da bi se i jedna i druga vlada mogle ugledati na njih", rekla je reporterka.

Odnosi Hrvatske i Srbije početkom su godine učinjeni su određeni iskoraci dolaskom premijerke Brnabić i ministra Dačića u Zagreb, potom i našeg ministra Grlić Radmana u Srbiju. Sljedeći tjedan prvi put kao premijer u tu zemlju trebao bi otići i Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Ana Brnabić večeras će se obratiti javnosti Poznato koga Vučić razmatra kao nasljednika Ane Brnabić na mjestu premijera

"Svi su ovi susreti na razini prijateljskih i radnih, nema još onog pravog, ozbiljnog, službenog susreta gdje bi se mogla otvoriti pitanja, poput pitanja nestalih no sve ovo što se počelo događati mogli bismo smatrati svojevrsnim koracima naprijed u tom smjeru", poručila je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene