Rasprava na suđenju Dariju Šišakoviću odgođena je zbog bolova optuženoga. Iz zatvora tako, prvi put, neće izaći Srđan Mlađan, koji je u ožujku 2015. svjedočio brutalnom napadu na Roberta Matanića, jednog od egzekutora Ive Pukanića i Nike Franjića u zatvoru u Lepoglavi. Na suđenju Šišakoviću trebao je ispričati što je vidio.

Galerija


Sutkinja Županijskog suda u Varaždinu odlučila je odgoditi dvije rasprave, zakazane za srijedu i četvrtak, jer se optuženi Dario Šišaković požalio na bolove nakon dužeg sjedenja zbog rasprave u utorak. Također se požalio na činjenicu da mu uskoro slijedi operacija.

Vezani članci Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Šokantan slučaj koji bi mogao u zastaru: Zaposlenik europskog parlamenta silovao svoje pse pa ih za nagradu nahranio Mijat Stanić svjedočio u postupku protiv Kalmete i drugih (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) "Crnjak mi je rekao da nije odlazio južnije od Male Kapele da ne gleda lopovluk koji se tamo događa"

"Sutkinja je odredila prekid dok se ne pribavi dokumentacija i drugo mišljenje je li Šišaković raspravno sposoban“, rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic. Datum iduće rasprave bit će određen naknadno.

Na Županijski sud u Varaždinu u četvrtak je trebao biti doveden Srđan Mlađan, trostruki ubojica na specijalnom tretmanu u kaznionici Lepoglava zbog zločina iz '90-ih i 2000-ih koji su potresli Hrvatsku.

Mlađan je na sud trebao biti doveden u svojstvu svjedoka nakon što je u utorak počelo suđenje Dariju Šišakoviću, koji je 19. ožujka 2015. godine nekoliko puta u Lepoglavi utegom u glavu udario suzatvorenika Roberta Matanića, jednog od onih koji su sudjelovali u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Matanić je nakon napada pola godine bio u komi te je trajno ostao bez sposobnosti govora.

Šišaković i Matanić i prije zatvorskih dana bili su u dobrim odnosima te su često zajedno vježbali. Tako je bilo i tog 19. ožujka 2015. kada je dvojac vježbao u zatvorskoj teretani s još dvojicom zatvorenika, Igorom Matanovićem i Srđanom Mlađanom.

I dok je Matanović sjedio i gledao kako dvojac vježba, Mlađan je trčao u prostoru za šetnju u sklopu kojeg je i zatvorska teretana. Matanić je u jednom trenutku legao na klupu i kada se podizao, Šišaković ga je u desnu stranu glave nekoliko puta udario utegom. Šišaković navodno tijekom istrage o napadu nije progovorio niti riječi, no svjedočenje Mlađana, a možda i još nekih zatvorenika, trebalo bi rasvijetliti motive tog brutalnog napada unutar zatvorskih zidina.

Na slobodnom vikendu opljačkao banku i ubio policajca

Mlađana se smatra izuzetno opasnim. U siječnju 1998. s dva hica iz očeve puške ubio je 16-godišnju djevojku. Tada je imao samo 17 godina. Dva tjedna kasnije ispalio je tri hica u susjeda umirovljenika te opljačkao banku u Sisku. Policija ga je ubrzo uhitila, povezala s oba ubojstva te je osuđen na 12 godina zatvora koje je služio u Požegi. Već bi odavno bio na slobodi da tijekom vikenda na dopustu 2002. nije opljačkao banku u Zvonimirovoj ulici i ubio policajca. Za taj je zločin osuđen na 15 godina zatvora, a na slobodu bi trebao izaći 2027.

Njegovi su roditelji za emisiju ''Tragovi'' prvi put pred kamerom progovorili o svom sinu. Bili su iznenađeni Srđanovim ponašanjem nakon ubojstva.

''I ta riječ 'žao mi je' preslaba je. Ne znam što da drugo kažem, stvarno preslaba. Ja oprost ne mogu tražiti, ja nemam obraza'', govori Srđanova majka.