Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Srbije Boris Tadić izjavio je u Vukovaru kako će njegova zemlja sudjelovati u izgradnji toga grada.


'U cilju politike izgradnje boljih odnosa međudržavne, međunacionalne i regionalne suradnje želim reći kako će Republika Srbija svakako sudjelovati u izgradnji Vukovara', rekao je srbijanski predsjednik Boris Tadić tijekom sastanka s Miloradom Pupavcem i Vojislavom Stanimirovićem. Tadić je dodao kako se još nije utvrdilo hoće li u izgradnji Vukovara sudjelovati na razini općina ili će biti riječ o suradnji dviju država.

>> Tadić: Ovdje sam da se poklonim žrtvama i uputim riječi isprike

>> Vukovarci o Tadiću sve najbolje

Vezani članci Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu Ilustracija Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru

>> 'Ne želimo 'svoje' i 'njihove' kafiće, nego budućnost'

Ta gesta nije samo simbolična, već konkretna i to smatram političkim činom koji će pridonijeti našem boljem razumijevanju', rekao je Tadić. Naglasio je kako obje strane moraju raditi na poštivanju nacionalnih manjina i s jedne i s druge strane. Tadić je predstavnicima srpske manjine obećao pomoći no još je jednom naglasio kako svaki zločin treba osuditi. Rekao je kako svi oni koji znaju za grobišta te informacije trebaju dati nadležnim institucijama.

Srbijanski predsjednik zahvalio vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi na razumijevanju složenosti političkih i međunacionalnih odnosa i inicijativi da se štite građani te stvori perspektiva zajedničkog života u Vukovaru svim građanima, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. (Mi. Dr.(Hina)