Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju u drugi krug za župana

Ovo su mjesta u kojima slijedi novi politički okršaj HDZ-a i Mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva donedavna partnera, a od prije nekoliko tjedana ljuta neprijatelja, HDZ i Most snage će odmjeriti u utrci za župana u drugom krugu lokalnih izbora, u dvije županije – Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj.

Rezultati prvog kruga lokalnih izbora, nakon prebrojanih gotovo svih glasova, pokazuju da je osam župana uspjelo u prvom krugu ponovno osvojiti tu dužnost, a u četiri županije su izabrana nova lica. Ostale će održati drugi krug izbora dok će se u dvije od njih voditi bitka između kandidata HDZ-a i Mosta koji su dobili najviše glasova birača.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

U Splitsko-dalmatinskoj županiji HDZ-ov kandidat za župana Blaženko Boban dobio je 42,21 posto glasova, a Mostov Miro Bulj 22,51 posto. U Dubrovačko-neretvanskoj HDZ-ov Nikola Dobroslavić dobio je 47,78 posto glasova, a Mostov Nikola Grmoja 27,04 posto. Rezultati su to objavljeni na DIP-ovim stranicama nakon prebrojnih više od 99 posto glasova.

Iako razlika i nije mala, valja podsjetiti da Mosta na prošlim lokalnim izborima u utrci za župana tih županija nije bilo, te da je ovo za njih značajan rezultat koji mnogo govori o mogućem omjeru snaga potencijalnih izvanrednih parlamentarnih izbora.

Ako se nastavi pljusak Mostovih kritika na račun HDZ-a, kakvog smo gledali proteklih tjedana, od kada je premijer Andrej Plenković razriješio Mostove ministre jer nisu željeli podržati ministra financija Zdravka Marića, zasigurno će biti zanimljivo gledati sljedeća dva tjedna izborne utakmice.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene