Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći na svijetu

Spomenik stigao u Primošten: Gospa od 17 metara vidjet će se i iz Italije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kip primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta obložen je mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla, najveći je takav spomenik na svijetu, a za vrijeme jakog sunca bit će vidljiv sve do Loreta u Italiji.

Spomenik Gospi od Loreta, visok 17 metara koji će biti postavljen na brdu Gaj u Primoštenu, stigao je nenajavljeno u ponedjeljak u Primošten, potvrdili su brojni mještan Primoštena koji su izašli na ulice promatrati ogromne 'labudice' koji prevoze dijelove kipa na brdo Gaj, prenosi Šibenik.in.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Primošten u plusu Stipe Petrina ima poseban sistem ulaganja u zdravstvo na razini općine: ''Kujundžić nema dodira s realnošću, a njegove su izjave dno dna'' Stopirani radovi oko spomenika Gospe Loretske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ugasila ih inspekcija Gospa od birokratskih zavrzlama: Zapeli radovi na Primoštenskoj atrakciji, gradonačelnik Petrina revoltiran

Postavljanje kipa i uređenje okoliša na brdu Gaj će biti dovršeno do početka svibnja, Gospa će biti blagoslovljena 6. svibnja, a plan je da svetište bude otvoreno do 10. svibnja kada Primoštenci slave svoju zaštitnicu, Gospu od Loreta.

Stipe Petrina najavio je da će u drugoj fazi uređenja, i to vjerojatno tijekom iduće godine, oko svetišta na brdu Gaj biti izgrađeni dodatni sadržaji poput suvenirnice, kafića i sanitarnog čvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene