Voda (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Voda (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Foto:Sanjin Strukic/PIXSELL

Poruka o zagađenoj vodi u Splitu koja se širi društvenim mrežama je dezinformacija, potvrdio je lokalni vododvo. Protiv počinitelja koji širi dezinformcije podnesena je kaznena prijava.


Reporter Dnevnika Nove TV, Mario Jurič iz Splita na Twitteru je upozorio na lažne poruke koje se šire oko navodno zagađene vode: ''Poruka koja se širi društvenim mrežama i Whatsapp-om u Splitu. Sve upućuje na to da je riječ o dezinformaciji! Bilo bi dobro da se ne diže dodatna panika kod Splićana.''

Vezani članci Smijenjen direktor Splitskog vodovoda (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Splićanima je dosta, željni su pitke vode: Smijenjen direktor vodovoda, moguće su i tužbe Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) Gubici u vodovodu veći od 50 posto: Jedna splitska ulica trošila vodu koju nije plaćala

 

''Jedini sastanak koji je jutros bio u Banovini bio je vezan uz Karepovac i na njemu nije bilo riječi o vodi. Tako su nam rekli i na pressici na kojoj smo bili jutros u Banovini'', rekao nam je Mario.

 

Iz splitskog vodovoda poslali su priopćenje oko dezinformacije koja se širi te su napomenuli da je protiv onoga koji širi poruke podnesena kaznena prijava.

''Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, ponukan eksplozijom dezinformacija koje se šire društvenim mrežama ovim putem želi izvijestiti javnost o činjenicama vezano za zdravstvenu ispravnost vode za ljudsku potrošnju na području grada Splita, Solina, Kaštela, Trogira i cijelom području na kojem obavlja vodoopskrbu.

Odgovorno tvrdimo da je vodovodna voda sukladna Pravilniku o vodi za ljudsku potrošnju (Narodne novine 125/2017) te je u potpunosti zdravstveno ispravna. Isto je objavljeno na web stranici Vodovoda i kanalizacije d.o.o., Split.

S obzirom na karakter i učestalost dezinformacija obavještavamo javnost kako je TD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split podnijelo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja kaznenog djela lažne uzbune opisanog u članku 316 Kaznenog zakona/11'', napisali su u priopćenju.