Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tragedija

Dijete (7) preminulo u bolnici: Vozačicu se tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Aktualno Galerija Prometna nesreća kod Popovače - 4 Prometna nesreća kod Popovače - 4 Foto: pixell Prometna nesreća kod Popovače - 3 Prometna nesreća kod Popovače - 3 Foto: pixell Prometna nesreća kod Popovače - 2 Prometna nesreća kod Popovače - 2 Foto: pixell +0 Prometna nesreća kod Popovače - 1 Galerija 1/4 >>
Zabilježena je još jedna smrt na hrvatskim cestama. Sedmogodišnje dijete smrtno je stradalo u ponedjeljak u prometnoj nesreći u mjestu Donja Vlahinička kod Popovače.

U najnovijoj prometnoj nesreći poginulo je još jedno dijete.

Prometna nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 10 sati u mjestu Donja Vlahinička. Sedmogodišnje dijete tom je prilikom teško ozlijeđeno i prevezeno je u Opću bolnicu Sisak, međutim uslijed ozljeda je preminulo, javila je PU sisačko-moslavačka. 

Tridesetšestogodišnja vozačica osobnim automobilom u mjestu Donja Vlahinička naletjela je na sedmogodišnje dijete. Očevid je završen, a Policijska uprava sisačko-moslavačka, u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvom, nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje. Po završetku bit će poznato kako je došlo do ove tragedije.

"Tamo nema pješačkog prijelaza tamo je brzina prometnim pravilom 50 kilometara na sat i zajedno sa državnim odvjetništvom utvrđujemo činjenice za podnošenje kaznene prijave protiv te vozačice. Ona je sada po saznanjima u bolnici usred šoka ostala je na liječenju, na zadržavanju", rekao je za Ivica Dragić, načelnik prometne postaje Kutina.

Tereti je se za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

"Dijete je doveženo bez pulsa, bez spontanih respiracija, nereaktibilnih zjednica. Reanimacija je započeta vanbolničke hitne, nastavljena ponovno ovdje u OB Sisak. Međutim, nakon neuspješnog reanimacijskog postupka, odnosno nakon nemogućnosti uspostave spontane cirkulacije, spontane respiracije proglašen je smrtni ishod", rekao je Marin Repustić, glasnogovornik OB Sisak.

Nakon nesreće vozačica je pregledana u bolnici.

"Gospođa je bila obrađena na službi za ginekologiju i porodništvo i puštena je na kućno liječenje", rekao je Repustić.

Kako je točno došlo do ove tragedije - tek će se utvrditi.

Jutarnji list piše kako je poginulo starije dijete obitelji, a teško je nastradalo ispred obiteljske kuće. Neki od susjeda kažu da je dječačić, koliko su čuli, istrčao na cestu.

"Kad smo doznali da je nastradao, molili smo Boga samo da se izvuče i nadali se da će ga doktori u bolnici uspjeti spasiti. Nažalost, maloprije nam je stigla tužna vijest u selo. Život je nepravedan. Imao je velike snove pred sobom sigurno, kao i sva djeca", kaže za Jutarnji mještanka Donje Vlahiničke, mjesta pored Popovače u kojem je dijete nastradalo. 

Drugi susjed ističe kako je bilo pitanje vremena da netko od te djece završi pod kotačima.

Pročitajte i ovo Hrvatski eurozastupnici obrađeno 100% Ovo je 12 zastupnika koji idu u Europski parlament, no moguća je još jedna promjena

"Stalno se igraju na cesti. Pretrčavaju, zaletavaju se prema autima. Mi iz sela već smo izdresirani da vozimo slalom, a koliko sam čula, dječak je podletio pod auto jedne gospođe iz Križa, koja će cijeli život nositi ogroman teret. Žao mi jako tog dječaka", dodao je drugi susjed.

Treći susjed kaže: "Nema goreg nego kad roditelj mora pokopati dijete. To je najveća bol koja se može doživjeti", piše Jutarnji list.

Nakon istraživanja biti će podnesena odgovarajuća prijava protiv vozačice osobnog automobila.

ŽDO: Automobilom upravljala 36-godišnjakinja

Županijsko državno odvjetništvo iz Siska priopćilo je u ponedjeljak po završetku očevida, da je sedmogodišnje dijete smrtno stradalo u mjestu Donja Vlahinička uslijed naleta osobnog vozila kojim je upravljala 36-godišnja hrvatska državljanka, a istraga se nastavlja.

Prometna nesreća dogodila se jutros u 10 sati kod Popovače, u mjestu Donja Vlahinička.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 užasna nesreća Potresna ispovijest liječnika koji je pokušao spasiti djevojčicu: "Umrla mi je na rukama"

Županijsko državno odvjetništvo iz Siska priopćilo je da je "prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo na način da je vozačica osobnog automobila, hrvatska državljanka (1988.), upravljajući osobnim automobilom kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru Popovače, prednjim dijelom vozila udarila u dijete (2017.) koje je uslijed zadobivenih ozljeda preminulo u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku.“

Očevid nesreće provela je dežurna zamjenica državne županijske državne odvjetnice u Sisku, u suradnji s prometnom policijom iz Kutine.

Policijska uprava sisačko-moslavačka, u suradnji s državnim odvjetništvom, provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće. Državno odvjetništvo izdalo je naloge za provođenje dokaznih radnji, dodaje se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene