Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvedene kazne

PAZITE KAKO SE OBLAČITE OVOG LJETA U SPLITU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oskudno odjeveni morat će paziti kuda hodaju kad dođu Split. Tko bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu šeće središtem grada bit će kažnjen, odlučilo je splitsko Gradsko vijeće.

Kazna, ako se komunalnom redaru plati odmah, iznosi 500 kuna. I dok su turisti iznenađeni, domaći govore - reda treba biti. Gradonačelnik pak kaže - kažnjavat će se samo ekstremni slučajevi.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Plan Splita - 1 Apartmanizacija stare jezge Hoće li se Split ugledati na Dubrovnik? "Sve se može regulirati i bez zabrana"

Tko se šeće bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu bit će kažnnjen s 500 kuna ako kaznu plati odmah. Ili tisuću kuna u prekršajnom postupku. Splićani smatraju da bi kazne mogle biti i više te da onaj tko šeta razgolićen - treba i platiti za to.

Znalo ih je bit svakakvih govore Splićani. Gradonačelnik Ivo Baldasar drugačije tumači novu odluku i kaže, kažnjavat će samo ekstreme.

"Ono što je bilo na Rivi dakle da se ljudi u pijanom stanju potpuno goli skinu ispred svih skaču u more, to je jedna od situacija", kaže Baldasar.

Na pitanje hoće li imati dovoljno komunalnih redara za provođenje te odluke, evo što odgovara. "Trebalo bi nam koliko i stranaca toliko komunalnih redara. Ovo je zaista ponavljam za ekstremne situacije da možemo intervenirati kad je baš ekstrem", ističe Baldasar.

Splitski turizam raste brzinom svjetlosti. No, kulturnu baštinu treba poštivati - poručuju iz Turističke zajednice. Kažu da ova odluka neće utjecati na broj turista.

"To su izloirani slučajevi naši gosti su kulturni pristojni možemo se pohvaliti da zaista nemamo problema sa našim gostima oni su nam svi dobrodošli a svoje kupaće kostime će odjenuti za plažu", kaže Alijana Vukšić, direktorica TZ Split.

Po splitskom centru postavit će se ovakve ploče s obavuijesti na nekoliko svjetksih jezika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene