Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna sjednica

"Nećemo dozvoliti nikakav otpad i da smeće dolazi do vrata kuća": Splićani žestoko kritiziraju lokalne vlasti

U nedjelju navečer je održana izvarenda sjednica gradskog kotara. Splićani se bune oko pretovara smeća.

Stanovnici splitskog Gradskog kotara Spinut okupili su se u nedjelju navečer na izvanrednoj kotarskoj sjednici, i dalje se protiveći odluci gradske uprave Splita da se stanica za pretovar otpada, odnosno preskontejneri, postave u njihovoj četvrti.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Prosvjedna šetnja građana sa Spinuta - 5 Sporan pretovar otpada Održana prosvjedna šetnja u Spinutu, građani odlučno poručili Puljku: "Škovace u našu kuću nećemo"

Nova stanica za pretovar otpada će se nalaziti između stadiona Poljud i ulaza u Park šumu Marjan, gdje se treba postaviti šest preskontejnera. Tamo bi se trebao dovoziti otpad iz centra grada, unatoč tome što je riječ o rekreacijskoj zoni.

Pred kraj izvanredne sjednice je došao i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević kojega su stanovnici Spinuta dočekali s negodovanje, zvižducima i nisu mu dali doći do riječi.

"Vatreno je u Splitu. Jedno vrijeme je bilo mirno na skupu, a u jednom trenutku se pojavio dogradonačelnik. Nakon toga se atmosfera naelektrizirala.

Građani ne zamjeraju samo što će pretovar smeća biti u njihovom kotaru, u rekreacijskoj zoni. Oni zamjeraju gradonačelniku Ivici Puljku netransparentnost", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Komentar je dao i jedan od okupljenih na skupu. "Tu se moraju graditi sportski sadržaji. Nekoliko vlasti je do sada bilo uključeno da se to riješi. Međutim - pusta obećanja. Gospoda iz stranke Centra glasaju da nam dođe smeće", rekao je Pego Mirko. Istaknuo je da imaju 50.000 atraktivnog zemljišta.

"Ne dozvoljavamo i nećemo dozvoliti nikakav otpad i da smeće dolazi do vrata kuća. Da nismo na Facebooku vidjeli link, ne bih imao pojma o tome. Očito se htjelo da se za to ne sazna", istaknuo je Mirko.

Predsjednik Gradskog kotara Spinut Luka Kovač Levantin (nezavisni) kaže da kada je doznao za namjeru grada o postavljanju preskontejnera, dan prije sjednice Gradskog vijeća, odmah je kontaktirao gradonačelnika Ivicu Puljka, njegovog zamjenika Ivoševića i direktora Čistoće, ali mu se nitko nije javio.

Kaštelan je zaključio kako bi upravo ovaj Spinut Puljku mogao - doći glave.

Više o otpadu u Splitu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene