Slab interes za sigurna radna mjesta u Gradu Belišću, ilustracija (Guliver/Thinkostock)
Slab interes za sigurna radna mjesta u Gradu Belišću, ilustracija (Guliver/Thinkostock)

U kakvom je stanju Slavonija u kojoj se nova radna mjesta doslovce traže povećalom, najbolje ilustrira situacija iz Belišća gdje se na natječaj za sedam radnih mjesta u gradskoj upravi javilo samo 15 osoba.


Gradska uprava Belišća nedavno je raspisala natječaj za primanje u radni odnos sedam novih zaposlenika. Očekivali su stotinjak prijava, no na objavljeni oglas javilo se samo 15 kandidata. Od toga je samo njih 10 pristupilo testiranju.

Vezani članci Policija Kako li je uopće vozio? Kod Belišća usred bijela dana napuhao nevjerojatnih 4,9 promila Slika nije dostupna Saga u Belišću se nastavlja: Ustavni sud naredio PONAVLJANJE IZBORA!

Poražavajuće brojke koje su neugodno iznenadile gradsku upravu na ovotjednoj je sjednici Gradskog vijeća potvrdio i gradonačelnik Dinko Burić.

"U gradskoj upravi trenutačno je zaposleno samo 18 osoba uz tri dužnosnika", konstatirao je prvi čovjek Belišća aludirajući na vremena kada je u gradskoj upravi bilo i do 25 zaposlenika, piše Glas Slavonije.

Gradonačelnik je pojasnio da je gradskoj upravi bio jedan smrtni slučaj, jedna je djelatnica dala otkaz, a jedan djelatnik iz odjela za financije također je napustio odjel jer nije položio državni ispit. Zbog novih zakonskih odredbi i obveza Grad mora zaposliti jednog komunalnog i jednog poljoprivrednog redara, a kako je jedna djelatnica na trudničkom bolovanju, do njezina povratka treba popuniti i njezino mjesto. Neka od sadašnjih radnih mjesta već se financiraju iz projekata EU-a, a na isti način financirat će se i neka od novih radnih mjesta.