Slab interes za sigurna radna mjesta u Gradu Belišću, ilustracija (Guliver/Thinkostock)
Slab interes za sigurna radna mjesta u Gradu Belišću, ilustracija (Guliver/Thinkostock)

U kakvom je stanju Slavonija u kojoj se nova radna mjesta doslovce traže povećalom, najbolje ilustrira situacija iz Belišća gdje se na natječaj za sedam radnih mjesta u gradskoj upravi javilo samo 15 osoba.


Gradska uprava Belišća nedavno je raspisala natječaj za primanje u radni odnos sedam novih zaposlenika. Očekivali su stotinjak prijava, no na objavljeni oglas javilo se samo 15 kandidata. Od toga je samo njih 10 pristupilo testiranju.

Vezani članci Za zaposlenje u privatnoj tvrtki kandidati se mogu prijaviti e-mailom (Printscreen Informer) Tražite posao? Usporedili smo što sve trebate napraviti kod prijave za posao u državnoj službi, a što u privatnoj firmi Slika nije dostupna Saga u Belišću se nastavlja: Ustavni sud naredio PONAVLJANJE IZBORA!

Poražavajuće brojke koje su neugodno iznenadile gradsku upravu na ovotjednoj je sjednici Gradskog vijeća potvrdio i gradonačelnik Dinko Burić.

"U gradskoj upravi trenutačno je zaposleno samo 18 osoba uz tri dužnosnika", konstatirao je prvi čovjek Belišća aludirajući na vremena kada je u gradskoj upravi bilo i do 25 zaposlenika, piše Glas Slavonije.

Gradonačelnik je pojasnio da je gradskoj upravi bio jedan smrtni slučaj, jedna je djelatnica dala otkaz, a jedan djelatnik iz odjela za financije također je napustio odjel jer nije položio državni ispit. Zbog novih zakonskih odredbi i obveza Grad mora zaposliti jednog komunalnog i jednog poljoprivrednog redara, a kako je jedna djelatnica na trudničkom bolovanju, do njezina povratka treba popuniti i njezino mjesto. Neka od sadašnjih radnih mjesta već se financiraju iz projekata EU-a, a na isti način financirat će se i neka od novih radnih mjesta.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju